medieval2020

Naix el Bou de les Penyes per al proper mes de juny

El nou reglament taurí ha permés a les penyes El Pont Vell i Bou i Corda organitzar el festival batejat com “Bou de les Penyes” que es durà a terme el proper 20 de juny a Ontinyent. Durant el festeig les 4 reses participants recorreran, durant 45 minuts cadascuna, el Camí dels carros, la Cantereria i la Plaça De Baix fins arribar a la Plaça Major. Altra de les novetats radica en què els bous arribaran embolats i ensogats des de l’estable. Eixint des de la Canterería i el Camí dels Carros alternativament.

Aquesta celebració de bou en corda ha sigut possible a causa de la nova Llei de Senyes d’Identitat. Aquesta estableix una definició del festeig taurí menys restrictiva, no fent falta que el festeig siga tradicional, requisit obligat fins ara. Les penyes han agraït la disponibilitat de l’Alcaldia per realitzar la celebració el proper més de juny, encara que per a les pròximes edicions es vol consolidar el Bou de les Penyes al mes de maig.

Des de l’organització s’ha destacat que es comptarà amb la participació de les penyes taurines invitades de Gestalgar i Almassora, que es faran càrrec d’un bou cadascuna. Els altres dos bous estaran al càrrec de les penyes ontinyentines Bou i Corda i El Pont Vell. L’organització i finançament del festeig corre a càrrec de les dues penyes taurines d’Ontinyent, amb la col·laboració de l’associació d’hostelers de la Vall d’Albaida  (AHVAL).

El president d’ AHVAl, Jordi Martínez, explica que “des del sector hostaler sempre hem estat oberts a col·laborar amb tot tipus d’Associacions, Societats, i Institucions, creiem que les sinergies són necessàries per a poder oferir als ciutadans un Oci i una Gastronomia innovadora i de qualitat”.

AHVAL col·labora des de fa més de tres anys amb l’Ajuntament d’Ontinyent en la promoció i organització d’esdeveniments. Des del sector hosteler es valoren aquests actes com necessaris per l’atracció del turisme a Ontinyent, a més de ser una forma d’evitar la fuga dels ciutadans a altres poblacions.

Ja han començat a treballar en el disseny de l’esdeveniment pel pròxim 20 de juny. La celebració inclourà també altres activitats paral·leles al bou en corda, com un matinal infantil, un col·loqui taurí o l’instal·lació d’una zona d’oci al solar de Tortosa i Delgado on hi estaràn instal·lades les carpes d’AHVAL. “El nostre objectiu és fer-ho atractiu i innovador a fi de que puga convertir-se en un altre referent d’atracció para Ontinyent”, ha comentat Jordi Martinez.

Cal recordar que l’any passat la penya El Pont Vell va realitzar diferents accions de pressió amb l’objectiu de celebrar un acte de bou en corda pel cinquanta aniversari del Barri de Sant Rafel. Aquesta acció va estar recolzada pel regidor del PP Filiberto Tortosa. Però no va ser aprovada per l’Ajuntament d’Ontinyent.

 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Avatar
Estudiant de comunicació audiovisual a la Universitat Politècnica de València

També pot interessar-te

Fundae, coeval i previnsa presenten en ontinyent les novetats 2020 del crèdit formatiu per a les empreses

La seu de la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL) acollirà dijous que ve …