medieval2020
Foto de Jordi Casanova

Tramitada la llicència del nou Hospital Comarcal d’Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent i la Conselleria de Sanitat segueixen avançant en els tràmits previs a l’inici de les obres del nou Hospital Comarcal de la ciutat, previstes per a 2019. En concret, el consistori exposa des d’aquesta setmana al públic el document pel qual Sanitat sol·licita les llicències d’obres i ambiental, una exposició que donarà pas a la seua aprovació si en el termini de 20 dies hàbils no es presenten al·legacions. Per a açò, la Conselleria ha hagut de presentar a l’Ajuntament el Projecte Bàsic i el Projecte d’Activitat del nou hospital. Per altra banda, la Conselleria hi ha acceptat la cessió dels terrenys de 24.400 m2 situats en la Partida de Santa Bàrbara-Casa Balones.

Els terrenys que se cediran a la Conselleria van ser adquirits després que Sanitat es pronunciara sobre aquesta parcel·la com la millor ubicació. L’Ajuntament procedia a la seua adquisició en 2016 per un import d’1’8 milions d’euros, molt per avall del que s’havia determinat per l’administrador concursal quan aquests terrenys passaren a mans de la Sareb (2’7 milions). Bona part d’aquest cost anirà compensat amb el pago de la taxa de construcció que haurà que pagar la Generalitat, i que suposarà un ingrés estimat d’1’15 milions d’euros.

L’acceptació de la cessió dels terrenys per part de l’Administració Autonòmica es produís poc després que una sentència del TSJCV es pronunciara a favor de l’Ajuntament en el procés contra la mercantil REGEBE, terrenys ubicats a 100 metres de la depuradora d’aigües residuals on el Govern Municipal del Partit Popular pretenia ubicar el centre sanitari. La sentencia declarava nul·la l’adquisició dels terrenys, i assenyalava que no era el Govern Local qui havia d’escollir eixos terrenys sinó la Conselleria, que mai els acceptà.

Cal recordar que la Conselleria confirmava el passat mes de desembre la signatura del contracte de redacció de l’adaptació del projecte i direcció d’obra de l’hospital, per un import de 606.700 euros, amb la UTE Vega Arquitectos SL.-Contell-Martínez Lamela-Leing S.L. Es donava així llum verda a la redacció del Projecte Bàsic i d’Activitat, el Projecte d’Execució, i els Projectes d’Instal·lacions i l’Estudi de Seguretat i Salut, tràmits que executaran al llarg d’aquest any.

Aquest tràmit es va veure frenat prèviament per una impugnació del Col·legi d’Enginyers que retardarà l’inici de l’obra en quatre mesos, i que va suposar que el Consell haguera d’ajustar les anualitats previstes inicialment. Segons es desprèn d’aquestes anualitats, les obres s’iniciaran en 2019, tenint un termini d’execució prevista de 36 mesos.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Dues recreacions històriques recordaran la Reconquesta i la Revolta de les Germanies dins “d’Ontinyent Medieval”

Els espectacles estan vinculats al 775 aniversari de la ciutat com a Vila Reial i es basen en textos originals del cronista oficial adaptats per la companyia Reims