Les Mancomunitats participen un any més en el projecte turístic intercomarcal

La Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida, la Mancomunitat de la Ribera Alta i Baixa juntament amb els municipis participants han preparat per segon any consecutiu el programa de rutes turístiques guiades Entre comarques 2015 amb “l’objectiu de donar a conèixer tot el patrimoni històric artístic alhora que vertebrar part dels municipis la província de Valencia” ha remarcat el president de la Vall d’Albaida, Juan Antonio Puchades.

La iniciativa intercomarcal s’inaugura el proper dissabte 7 de febrer al municipi del Ràfol de Salem i continuarà fins el 14 de juny on finalitzarà a Benissoda. El programa Entre comarques 2015 està compost per 35 rutes turístiques distribuïdes en 5 mesos, de febrer a juny, a relació de 18 caps de setmana on el visitant descobrirà “la història, la cultura, les tradicions i les costums de tres comarques: La Vall d’Albaida, La Ribera Alta i Baixa” ha ressaltat el President de l’ens.

“Mitjançant aquest projecte pretenem crear sinergies entre Mancomunitats unint esforços fent servir tots els atractius turístics, tangibles e intangibles, d’interès històric, artístic, cultural, tradicional i gastronòmic com a reclam turístic amb el propòsit de generar turisme d’interior”: ha emfatitzat Puchades.

Apropar el patrimoni de les poblacions participants als turistes i veïns de les tres comarques és el principal propòsit baix el títol: “Entre comarques 2015”. D’aquest mode les tres entitats ha treballat de valent per tal de donar a conèixer tots els atractius turístics dels municipis participants. En aquesta iniciativa descobrirem rutes patrimonials com la de Llutxent, Albaida, Sumacàrcer, Benimodo, LLombai, Tous, rutes festives com El Ràfol de Salem, Algemesi, Alberic, El Palomar, rutes naturals con Bellús, Polinyà del Xùquer, Gavarda i rutes gastronòmiques com Carcaixent, Sueca i Montroll i una ampla llista de temàtiques que faran les delícies de tots els amants del turisme i la cultura.

Pel que fa a la comarca de la Vall d’Albaida han participat 17 municipis i 23 empresaris turístics que oferiran 10 nits per a dos persones amb desdejuni i 13 sopars per a dos persones. Per l’altra banda la comarca de la Ribera Alta i Baixa han participat un total de 18 municipis amb 16 empresaris, que oferiran 3 nits per a dos persones amb desdejuni i 13 sopars per a dos persones. El sorteig es realitzarà a la fi del programa, el 14 de juny a Benissoda, d’entre totes les persones que haguen complimentat o segellat les rutes. Els participants hauran de fer 18 rutes per tal d’entrar en sorteig de l’allotjament i per entrar en el sorteig de restaurants hauran de fer 10 rutes segellades.

El programa ha està subvencionat pel patronat Provincial de Turisme, València, Terra i Mar que ens ha recolzat econòmicament. “És sens dubte una entitat líder que dóna suport i aposta pel turisme de la província de València al cent per cent” ha afirmat Juan Puchades.

Per l’altra banda el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Cristóbal Garcia, ha comunicat: “ el programa Entre Comarques és una proposta novedosa i molt atractiva que no deguem deixar perdre ja que dinamitza l’economia entre les comarques i promou el turisme d’interior”.

La cita començarà a les 10:30h del matí des de cada ajuntament participant. Les visites tenen un preu de 3€ per persona i ruta que inclou els monuments, la visita guiada i la degustació gastronòmica. Les inscripcions es realitzen de forma on line per tal de fer la reserva de les places. Tota la informació sobre el programa turístic està a la pàgina web i les xarxes socials de les Mancomunitats (www.valldalbaida.com i www.riberaturisme.com ).

“La continuïtat d’aquest projecte indica que anem per bon camí no sols per la forta demanda d’aquestes rutes sinó per la potencialitat dels nostres municipis i la unió entre entitats, sense dubte”: ha conclòs Puchades

Les autoritats comarcals han agraït l’esforç i la tasca realitzada pels tècnics de turisme de les Mancomunitats i també als municipis participants i al club de producte Ruta de l’arròs “arroceando” per tot el suport i col·laboració, finalment han invitat a tot el públic a gaudir un programa turístic Entre Comarques 2015.

Aquest cap de setmana visitarem El Ràfol de Salem i Llutxent

Dia 7: El Ràfol Salem > El Ràfol i Sant Blai

Dia 8: Llutxent > Patrimoni Monumental

I també, el diumenge 8 de febrer, encetem el programa de Natur Balance 2015 a Guadasséquies, on es realitzaran 3 modalitats d’esport (ioga, tai-txi i pilates) en un entorn natural i finalitzarem amb degustació saludable.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Convocat el 26é Premi de Literatura Eròtica “La Vall d’Albaida”

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida amb la col·laboració d’Edicions Bromera convoquen, un …