30/05/2024 - 14:58
Més

  Resum de la Cavalcada de Reis d’Ontinyent 2019

  Altres notícies

  Com cada 5 de gener, els carrers d’Ontinyent s’omplien d’il·lusió i alegria per a rebre a ses majestats els Reis d’Orient. La ciutat donava la benvinguda amb una majestuosa cavalcada a Melcior, Gaspar i Baltasar.

  Iniciava la desfilada, com a novetat, el Ballet Masters, amb els seus ballarins de Funky, acompanyats pel grup Batukem Tukada. Tots junts omplien d’espectacularitat i so els carrers.

  El grup de Percussió Callaris anunciava amb els seus ritmes l’arribada del seguici de ses majestats. Darrere d’ells, el logotip de l’Associació d’Amics dels Reis Mags d’Ontinyent, que cada any fan possible aquesta màgica desfilada.

  Després arribava el torn de l’Associació de Balls de Saló d’Ontinyent, qui ens introduïa en el món de la pel·lícula Coco, per a transmetre’ns la importància de la família, de la gent que estimem i ens estima, i dels que ja no estan però continuen en el record. Obria aquest Ballet una carrossa adornada amb flors i garlandes, i amb les ballarines més menudes del grup, acompanyades pel personatge de Miguelito tocant la seua guitarra. Darrere d’ells, un total de 37 ballarins i ballarines amb vestimenta mexicana ens traslladaven a diferents moments de la pel·lícula, amb vistosos balls.

  Darrere d’ells, un grup de patges del Centre Ocupacional José Antonio Bodoque d’Ontinyent oferia tota la seua ajuda a ses majestats en una jornada amb molt de treball per davant.

  Arribava després el torn del Ballet Masters, que amb la seua coreografia d’enguany ens evocava la tradició, els costums, les reunions familiars plenes de nadales, instruments tradicionals i molta felicitat. Una gran estrella de llum obria el pas. Darrere d’ella arribaven els ballarins més menuts, amb cascavells i botelles d’anís. Un altre bloc de ballarines feia sonar panderetes, mentre que les més majors feien la seua dansa amb cistelles de garlandes. Una gran lluna tancava la desfilada de Masters, omplint de llum i alegria a tots els presents.

  La porta del poblat ens traslladava de ple a l’època de Betlem, amb els centurions i els pastorets. Junt amb ells estava el Grup de danses d’Ontinyent, que omplia de ball i ritme el carrer, amb les melodies de les dolçaines del Regall. Les danses anunciaven l’arribada de la Carrossa del naixement, que anava acompanyada per la música de La Colla.

  Era el torn dels patges de Jacobo, amb els seus vehicles, banderins i torxes, anunciant a tothom que l’emissari dels Reis estava als carrers. El ballet Ópera, que participa a la cavalcada des de l’any 1994, precedia a l’emissari reial. Enguany amb l’estrena d’una coreografia acompanyada d’altra estrena, la peça musical Auten, composada per Quique Orquin i interpretada pel grup El Raval. El ball i les vestimentes dels ballarins, de marcat caràcter oriental, ens traslladaven als orígens de ses majestats.

  Novament el Ballet Opera omplia de màgia els carrers, entretenint a menuts i majors per fer més curta l’espera. La temàtica escollida per a l’espectacle d’enguany era la història d’Alícia al País de les Meravelles, un relat sobre la valentia i la importància de lluitar per a véncer les pors.
  El carrer s’omplia dels personatges de la història, com la mateixa Alícia, el conill blanc, les sombrereres, els flamencs, les cartes i la reina de cors.

  L’hora dels nervis i l’emoció havia arribat. Els reis d’Orient aplegaven a la plaça major, anunciats amb cofres, banderins, torxes i luxoses plomes. Primer era el torn del rei Melcior, acompanyat per l’Agrupació Musical d’Ontinyent. Darrere d’ell, acompanyat també pel seu seguici, arribava el rei Gaspar, junt amb la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent. Per últim, feia la seua aparició el rei Baltasar, acompanyat per la riquesa dels seus patges i la música de Tot per la Música.
  Tancava la desfilada un dels molts camions de joguets i regals que eixa nit havien de repartir-se entre aquells que havien sigut bons.

  I amb el final de la cavalcada, arribava el moment de la solemnitat. Els tres reis creuaven la plaça, portant or, encens i mirra, i de la mateixa manera que fa més de 2000 anys, s’agenollaven per a fer l’adoració al pesebre, davant de l’infant Jesús.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -