02/12/2023 - 16:27
Més

  La Diputació recolza a les comarques centrals en Fitur en la seua aposta pel turisme industrial i patrimonial

  Altres notícies

  Els municipis de les comarques centrals no han estat sols a Fitur. El president i la vicepresidenta de la Diputació, Toni Gaspar i Mª Josep Amigó, han recorregut un a un els espais que ocupen les comarques centrals en la fira de referència del sector turístic per a interessar-se per la seua oferta i reforçar la difusió de les propostes culturals, gastronòmiques i paisatgístiques de la Costera, la Vall d’Albaida i la Canal de Navarrés.

  Xàtiva ocupa un dels principals espais de l’estand de la Comunitat Valenciana amb una oferta cultural que es complementa a la perfecció amb l’àmplia oferta històrica i patrimonial de la capital de La Costera, amb la figura dels Borja com un dels grans reclams. En l’estand del municipi en Fitur s’ha presentat, a més, el cartell de la XXII edició de ‘Nits al Castell’, que enguany comptarà amb les actuacions de Miguel Poveda, Karen Souza, Els Pets i Manel Fuentes & the Spring’s.

  L’alcalde de la localitat, Roger Cerdà, ha participat juntament amb el president de la Diputació, Toni Gaspar, en la jornada Grans Palaus i Castells d’Espanya, on s’ha potenciat la marca ‘Territori Borja’ que pretén impulsar el llegat de la històrica estirp a la ciutat. En aquesta línia de dinamització turística, la comarca de la Costanera començarà enguany el seu nou pla de governança amb una inversió de 900.000 euros. Un pla en el qual participen, a parts iguals, la Diputació, la Agència Valenciana de Turisme i la mancomunitat, que treballarà amb l’objectiu d’oferir una oferta turística global de la comarca.

  A escassos metres de Xàtiva es trobava l’espai de Canals, l’altre municipi representant de la Costera que, a més de promocionar la música com un dels seus principals béns immaterials, amb una passacarrers de la seua banda, va repartir entre els assistents dolços típics com a pastissos de moniato i rollets d’anís, entre altres. Sense eixir-se de l’oferta gastronòmica, en el showcooking es va cuinar una gran cassola d’arròs al forn. I com a gran reclam, la Foguera de Sant Antoni, que ja és Festa d’Interés Turístic Nacional.

  Turisme industrial

  La mancomunitat de La Vall d’Albaida, per part seua, ha destacat durant la seua estada en Fitur el seu turisme industrial i experiencial. Tota una aposta per un turisme més creatiu basat en les pròpies vivències dels visitants. A través del Pla de Competitivitat Turística, ja executat al costat de la Diputació i la Generalitat, on la mancomunitat ha desenvolupat un Planificador Turístic, que consisteix en una WebApp per a organitzar de manera ràpida i senzilla una escapada a la comarca.

  En total han sigut 63 les ofertes que ha presentat la mancomunitat en la fira, entre les quals han destacat diverses tipologies com el turisme cultural, d’interior, enogastronómico, familiar, cicloturisme, i turisme industrial i experiencial com a gran novetat.

  Sense eixir de la Vall d’Albaida, Ontinyent, la seua capital, ha presentat la seua pròpia oferta turística en Fitur. Un dels grans reclams del municipi ha sigut la degustació de l’embotit tradicional, va vindre i arròs al forn. També va haver-hi una actuació del ball dels tradicionals cabuts de la zona, ‘El ball dels Cabets’, i una promoció de la festa de Moros i Cristians que va comptar amb el suport de la Diputació i la Generalitat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -