28/02/2024 - 23:11
Més

  El Palomar aconsegueix una subvenció per a finançar l’acollida solidària de ciutadans ucraïnesos

  Altres notícies

  L’Ajuntament de El Palomar ha aconseguit una subvenció de 7.796’86 euros de la Generalitat Valenciana que servirà per finançar el 100% dels fons municipals destinats en 2022 a l’acollida solidària de ciutadans ucraïnesos.

  En total, El Palomar va acollir vàries famílies en un total de 17 persones, repartides en 4 habitatges cedits pels seus propietaris. L’Ajuntament va assumir les despeses d’aigua i llum d’estes vivendes, així com ajudes puntuals a la manutenció. Uns diners que van a ser ara reintegrats per la Direcció General d’Igualtat en la Diversitat, després d’haver-se acollit el consistori a la convocatòria directa de subvencions del Decret 218/2022 a entitats locals per promoure i fomentar una millor atenció de les necessitats bàsiques de persones beneficiàries del règim de protecció temporal afectades pel conflicte a Ucraïna i que no disposen de recursos econòmics suficients.

  El primer edil de la localitat, Jordi Vila, explicava que “El Palomar i la seua gent han estat un exemple de solidaritat del que estic molt orgullós com a alcalde. A l’esforç de les persones que van cedir les vivendes, l’Ajuntament va contribuïr avançant uns diners que ara la Generalitat ens retorna, pel que podem dir que ajudar a estes persones que tan mal s’ho han passat no li ha costat diners al poble. I no sols això, sinó que tenim més persones empadronades i integrades en el dia a dia del municipi”. Per a les despeses generades en 2023 es demanarà una nova subvenció, però les quantitats seran menors, en haver tornat a Ucraïna 4 d’estes persones i haver trobat feïna vàries de les 13 que continuen al municipi, i que ja poden fer front a les seues necessitats bàsiques de manera independent.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -