El president, Toni Gaspar, visita el municipi de la Vall i felicita el col·lectiu local pel reconeixement estatal que acosta aquesta pràctica a la seua declaració com a Patrimoni de la Humanitat

Diputació ajudarà els campaners d’Albaida a mantindre la tradició del toc manual

El municipi d’Albaida, a la comarca de la Vall d’Albaida, és l’únic de la província que ha mantingut de forma ininterrompuda el toc manual de campanes des del segle XIII, una tradició ancestral que la Diputació ajudarà a protegir amb el manteniment de l’escola de campaners i de les infraestructures que fan possible aquesta pràctica en perill d’extinció.

El president de la corporació provincial, Toni Gaspar, va compartir amb el col·lectiu de campaners d’Albaida una de les exhibicions sonores d’aquest toc, amenaçat per la mecanització i les ordenances de contaminació acústica que ho han fet desaparéixer en molts municipis.  

Aquesta realitat fa que els campaners d’Albaida busquen protegir el toc manual, i quina millor manera que la declaració com a Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco, un reconeixement que està més a prop després de declarar-se BIC en la Comunitat en 2013 i de ser considerada com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial en el Consell de Ministres d’abril d’aquest mateix any. 

Gaspar, que va aprofitar la seua visita a Albaida per a signar en el llibre d’honor de l’ajuntament, acompanyat per l’alcalde, Josep Antoni Albert, i part de la corporació local, va felicitar el gremi de campaners per aquest reconeixement estatal i els va animar a mantindre viva aquesta tradició que projecta el seu encant i singularitat amb més de 3.000 sons a l’any.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ferran Gisbert’s Project obri el XIIé Festival Ontijazz

El XIIé Festival de Jazz d’Ontinyent ja ha començat. El festival, que s’iniciava aquest dijous …