Aprovada la rebaixa d’impostos a Albaida

El ple municipal d’Albaida aprova una reducció d’impostos a la ciutadania que entrarà en vigor en 2020. La proposta que parteix de l’equip de govern municipal ha estat ratificada per les forces amb representació al consistori albaidí que han votat a favor de manera unànime a la moció.

D’aquesta forma l’Ajuntament d’Albaida compleix l’anunci realitzat a principi de legislatura i començarà a aplicar una reducció de taxes a partir del proper exercici impositiu. Com indica la pròpia moció presentada pel govern aquesta rebaixa respon al fet que “considerant, que en no posar en contradicció la reducció de taxes amb la legislació vigent i acomplir-se els principis d’estabilitat pressupostària” i atenent al “benefici social que generarà la reducció de la càrrega fiscal, deguda a la millora econòmica de l’Ajuntament d’Albaida” es vol traslladar la nova situació a la ciutadania. L’Alcalde Josep Albert ha explicat que “l’objectiu és que les veïnes i veïns de la ciutat siguen partícips de la millora en la situació econòmica del seu Ajuntament al mateix temps que se’ls agraeix l’esforç compartit durant aquests anys per a poder reduir el deute municipal i endinsar-nos en la senda de l’estabilitat econòmica”

L’acordat al plenari municipal suposa la rebaixa lineal del tipus impositiu de l’IBI en 2020 un 5 %, i un altre 3% addicional en 2021. A més, establirà mesures de beneficis fiscals amb un muntant total del 2% de la recaptació, a empreses i professionals ubicats en immobles d’Albaida que generen ocupació estable, suposant un total de rebaixa de la recaptació d’un 10%.

Una altra taxa que es veu beneficiada d’aquesta reducció és la de vehicles en un 2,5% en 2020 i un altre 2,5% en 2021, que completarà un paquet de mesures fiscals “que considerem de justícia social, i amplament demandada per la ciutadania. Per fi, després de molts esforços, hem aconseguit arribar a la fita que ens permet que els beneficis de la millora econòmica del nostre ajuntament es facen sentir també a les butxaques dels nostres veïns, després del sacrifici fet durant molts anys”, explicava la regidora delegada d’Hisenda, Beatriz Costa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Albaida crea una oficina tècnica per a la reactivació econòmica de la ciutat

Des del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Albaida s’ha potenciat la creació d’una oficina …