29/01/2023 - 7:20
Més
  IniciVall d'AlbaidaAlbaidaAlbaida aprova el full de ruta per al Palau

  Albaida aprova el full de ruta per al Palau

  El Ple d’Albaida ha aprovat per unanimitat de totes les forces polítiques el Pla de Línies Estratègiques i Usos Culturals del Palau d’Albaida, PLEUC. Aquest és un informe de gestió cultural per a ordenar i fixar l’estratègia que permeta l’obertura del Palau dels Milà i Aragó com a centre cultural viu i actiu. Una planificació estratègica que parteix de la realitat existent on ja es troben iniciatives ben potents i posicionades com ara el Museu Internacional de Titelles d’Albaida, MITA, o el més recent Museu Internacional del Toc Manual de Campanes, MITMAC, i el compromís de govern de crear també l’Espai expositiu dels Moros i Cristians d’Albaida conegut com a Espai de la Festa, que ben prompte serà també una realitat.

  Després de diferents fases de rehabilitació i haver sumat sinergies amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, dins del programa de l’1’5 % Cultural, la Conselleria de Cultura i la Diputació de València junt amb l’Ajuntament d’Albaida, l’immoble es troba en el moment de trobar el camí per a la seua posada en funcionament i poder ser un contenidor atractiu i de referència per a continuar creant ponts amb altres administracions o iniciatives. Per això es va apostar per la redacció del PLEUC a mans del tècnic i gestor cultural Josep Valero, d’Essent Creativa, que ha treballat baix una metodologia pròpia i dissenyada expressament per al document que consta de diferents parts d’estudi d’una exhaustivitat i treball portades al detall, així, el document s’organitza en una introducció diagnòstica, unes consideracions de caràcter tècnic relacionades amb la protecció i manteniment de l’edifici, un posicionament estratègic, una proposta de creació d’un centre cultural al Palau d’Albaida i una proposta de fases de gestió que organitzen les accions a seguir.

  L’aposta per insuflar vida i nous projectes al Palau d’Albaida ha estat un pilar clau per al departament de Cultura que ha volgut involucrar a la societat albaidina i per això es va dissenyar l’estratègia “Imagina el Palau” amb un procés d’enquesta ciutadana, amb rotund èxit de participació; també es va treballar amb el Consell de Cultura de manera decidida on es van involucrar tots els actors culturals de la ciutat i, així com, els diferents grups polítics del Ple Municipal. Però també es va comptar amb veus expertes en la gestió i conservació del patrimoni, la museologia, així com, d’altres administracions cridades a ser aliades d’aquest repte cabdal per a la resurrecció del Palau d’Albaida per a ser gaudit d’una vegada per totes pel poble, i un referent a nivell europeu.

  D’aquesta manera, es va rebre la visita del Director Territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana i gestor cultural de carrera, Francisco Molina; el Diputat delegat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius; les responsables de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana, Dori de Rufino i Pilar Ineba i la Vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València i catedràtica d’història de l’art, Ester Alba.

  Per al regidor de Patrimoni Cultural, Josep Manuel Juan, es tracta “del repte més gran en anys en l’àmbit cultural a la ciutat, durant molt de temps la reobertura definitiva del Palau com un centre cultural era només matèria de somnis, però ara podem palpar-ho amb els dits, tenim un full de ruta clar, amb fases i s’ha involucrat a la societat, institucions i partits polítics perquè totes i tots anem a una per a aconseguir-ho”. “El PLEUC és molt més que un Pla per al Palau d’Albaida és la consolidació i creació d’una marca pròpia que aglutinarà tots els espais culturals, creant lligams i relat, amb aquesta peça angular el Pla Municipal d’Acció Cultural, aprovat recentment, tindrà l’energia necessària per a poder enlairar-se i fer d’Albaida un enclavament estratègic de la programació cultural al nostre País, perquè les localitats més menudes també tenim molt a dir i aportar” ha conclòs Juan.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital

  El més llegit