23/07/2024 - 9:26
Més

  Agullent celebra l’Octubre Lector

  Altres notícies

  Agullent commemora la tercera edició de l’Octubre Lector. Es tracta d’un programa d’activitats culturals amb el propòsit de fomentar la lectura. El projecte és una iniciativa de la Regidoria de Cultura junt amb la Biblioteca Municipal ‘Ramon Haro Esplugues’.

  La primera activitat programada rendeix homenatge a l’il·lustre escriptor valencià, Enric Valor. El divendres 30 de setembre, el Llavador de Dalt d’Agullent acollirà la ‘Festa Valor’. És un projecte que va nàixer en 2021 a la Universitat d’Alacant amb la col·laboració de la Biblioteca de L’ETNO i que enguany arriba a Agullent.

  És una commemoració popular que gira al voltant de la narració oral i l’entreteniment, i que pretén recuperar l’esperit protagonista de la paraula, seguint l’exemple d’Enric Valor. Una experiència que s’intentarà aconseguir intercalant l’espectacle musical de cant d’estil de Noelia Llorens, ‘Titana’, amb els rondallaires Carles Cano i Almudena Francés. Per la seua part, Jordi Oviedo i Emili Casanova conversaran i explicaran històries sobre la figura d’Enric Valor a Agullent i altres personatges locals importants per a l’autor.

  Les dues primeres activitats al mes d’octubre se centren en la menudalla de les famílies. Primerament, Sherezade Bardají visitarà la Biblioteca Municipal a les 18:30 hores amb el seu espectacle familiar ‘La casa del vent’ representant contes amb objectes. D’altra banda, des del dilluns 3 fins al dia 17, s’inaugurarà a la Casa Cultura l’exposició ‘Llegim? +10 anys’ d’Edicions Bromera. Una activitat que, a través dels seus panells expositius, pretén aconsellar sobre com fomentar la lectura en família.

  El dia 20 d’octubre, la periodista i escriptora Marta Robles visitarà l’Auditori Municipal ‘Josep Maria Bru’ per conversar sobre la novel·la negra i la seua producció literària. Per al dia 31 està programada la segona activitat en col·laboració amb el Museu Valencià d’Etnologia, la ruta ‘Espanta la Por’. La iniciativa camina des de 2016, i l’edició d’enguany treballa la geografia fantàstica com a tema conductor. Un recorregut pel terme municipal d’Agullent que guiarà a tota la menudalla major de 5 anys a descobrir les criatures de l’imaginari col·lectiu valencià a través de tallers de manualitats i jocs.

  L’Octubre Lector tancarà la seua programació el 5 de novembre a l’Auditori Municipal amb la presentació oficial de la nova novel·la escrita per l’autor local José Manuel Belda. La regidora de Cultura, Maria Herrero, destaca la “gran feina duta a terme des de la Biblioteca Municipal per a organitzar la tercera edició de l’Octubre Lector agullentí”. Herrero també reivindica la figura de l’il·lustre veí Enric Valor i la importància de “seguir fomentant la lectura en tots els grups d’edat”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent celebra el seu 1r concurs de tomata: inscripcions obertes

  Aquest dissabte, Ontinyent celebra el seu 1r Concurs de Tomata a la plaça del Sant Domingo, organitzat per Per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -