IniciSuccessosReconeixement als 4 agents que col·laboraren amb el SAMU per salvar la...

Reconeixement als 4 agents que col·laboraren amb el SAMU per salvar la vida d’un veí

L’Ajuntament obrirà expedient per a la concessió per la Conselleria de Governació d’un reconeixement als efectius implicats en una intervenció que va durar hora i mitja.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha felicitat als 4 agents de la Policia Local que dilluns passat col·laboraren amb un equip del SAMU per salvar la vida d’un botiguer que va patir una parada cardíaca al seu establiment. El consistori, a més, obrirà un expedient per a la concessió per la Conselleria de Governació d’un reconeixement als efectius implicats.

En l’encontre, al qual també assistien el regidor de Seguretat, José Mª Hoyos, i l’Intendent José Alberto Policarpo, l’Oficial Daniel Navas i els agents Pedro José Cambra, Rafael Sanz i Juan Vicente Tolsá, detallaven a l’alcalde com va transcórrer el succés, i com van estar treballant durant més d’una hora i mitja amb l’equip sanitari per salvar la vida d’aquesta persona.

Jorge Rodríguez felicitava els agents per la seua tasca, una felicitació que es farà extensiva des d’Alcaldia als professionals del SAMU que van intervenir a través del gerent del departament sanitari Xàtiva-Ontinyent, Sergio García. L’alcalde, que té experiència com a voluntari de Creu Roja en els primers auxilis, destacava la importància d’una reacció ràpida en l’atenció de situacions com aquestes.

Per tal de possibilitar una millor resposta policial, el primer edil mostrava als agents la seua voluntat d’adquirir dos desfibril·ladors, a més de formar als agents tant en el seu ús com en la realització de maniobres de reanimació càrdio-pulmonar (RCP), de manera que la Policia Local estiga capacitada per realitzar intervencions com la del passat dilluns en ocasions en les que no es puga comptar amb professionals sanitaris.

Alberto Lopez Navarrete
Alberto Lopez Navarrete
Estudiant de comunicació audiovisual a la Universitat Politècnica de València
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular