La Guàrdia Civil rescata a un Guacamai valorat en 2.000 en la localitat Quatretonda

El passat dia 1 de maig quan agents de la Guàrdia Civil de Benigànim realitzaven un control en la localitat de Quatretonda per a vigilar el compliment de les mesures dictades en l’estat d’alarma, reben un avís d’un veí de la localitat, informant que hi havia una persona tirant pedres al carrer per darrere d’unes naus abandonades. En personar-se els agents, es troben amb una persona, que explica que portava des de les 10 del matí en aquell lloc, perquè se li havia escapat un Guacamai de la seua propietat al qual li tenia molta estima i que es trobava extraviat per les pinedes de la partida Camí Serra de Quatretonda. Aquest home tenia un altre guacamai que estava utilitzant com a reclam.

Els Guàrdies Civils van observar que afirmativament en una zona escarpada amb pins, l’altura dels quals era de gran consideració, aproximadament 12 metres d’altura i la zona abrupta del terreny, feien que qualsevol maniobra per a acostar-se simplement a l’arbre, una labor complexa. Se li suggereix al propietari de l’animal que tractara de buscar pals, canyes o un altre tipus d’utensilis similars, per a poder accedir des de l’alt d’un terraplé, fins a la branca on es trobava el Guacamai. La patrulla va continuar prestant servei fins que aquesta persona es fera amb més elements per a poder iniciar les maniobres.

Una hora més tard, es va rebre una avís de l’amo de l’animal, que ja tenia utensilis per a intentar la captura. En aquest procés es va unir un veí de la mateixa localitat en el rescat. Després de diversos intents d’arribar fins a la branca on es trobava el guacamai, aquests resulten infructuosos. En un moment determinat, l’animal es posa a volar i es desplaça fins a una zona més plana i de més fàcil a l’accés. Però després de diversos intents d’accedir fins al guacamai, novament es torna a escapar aquesta vegada a una zona més llunyana.

Se li va demanar al propietari que es quedara en aqueixa zona, observant que no es moguera l’animal, mentre els agents, juntament amb l’altre veí col·laborador es van desplaçar en vehicle a l’altre punt, ja que calia vorejar tot el canal per a poder creuar a l’altre costat del tàlveg. En arribar a l’altre lloc, la persona que col·labora va baixar primer per una zona escarpada seguit d’un dels agents, fins a donar amb l’arbre en el qual es trobava l’ocell. Al no estar en una branca molt alta s’aconsegueix escalar fins a la branca i interceptar a l’animal, no sense dificultat ja que estava molt nerviós. Després d’una maniobra lenta per a poder baixar de l’arbre amb l’animal, els agents el van resguardar en el vehicle oficial fins a l’arribada del seu propietari al lloc.

L’amo va agrair la labor dels agents, ja que va pensar per moments que ja no tornaria a tindre amb ell al guacamai.

Els agents de Benigànim juntament amb el Seprona d’Ontinyent (V), que van practicar una inspecció al CONVENIO CITES de tres guacamais que l’amo tenia en propietat. Els tres animals tenien tota la documentació correcta i es trobaven en perfectes condicions.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Guàrdia Civil deté a un home per tràfic de drogues a Llutxent

La Guàrdia Civil en el marc de l’ordre de serveis de drogues en zones d’oci, …