29/01/2023 - 6:06
Més
  IniciSocietatPresència de la Vall d'Albaida en una reunió sobre mancomunitats amb representants...

  Presència de la Vall d’Albaida en una reunió sobre mancomunitats amb representants d’Equador

  El Fons Valencià per la Solidaritat ha organitzat una reunió de treball amb el President de la Mancomunitat del Poble Cañari (Equador) Angel Guamán Tacuri; la presidenta del Fons Valencià per la Solidaritat, Xelo Angulo; l’alcalde de l’Alcúdia de Crespins i president de la Mancomunitat de La Costera-Canal, Roberto Graner; l’alcalde de l’Alqueria de la Comtessa i president de la Mancomunitat de La Safor,Salvador Femenia, i l’alcalde de La Pobla del Duc i president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Vicent Gomar.

  La trobada, que s’ha celebrat a Xàtiva, ha servit perquè el representant del poble cañari coneguera les mancomunitats com a model de desenvolupament local sostenible, així com l’origen, els objectius, els projectes singulars i les bones pràctiques de les tres mancomunitats valencianes, que a més són sòcies del Fons Valencià.

  Per la seua banda, el Fons Valencià ha presentat el seu treball especialment en la línia de municipalismo i governabilitat democràtica i ha fet visible la col•laboració de la Mancomunitat del Poble Cañari i el Fons Valencià, així com ha donat a conèixer els projectes de cooperació desenvolupats en conjunt.

  Els representants valencians han pogut conèixer el funcionament de la Mancomunitat Cañari, una entitat pública, conformada per quatre municipalitats (Cañar, Biblián, El Tambo i Suscal), situades a la part Sud-occidental de l’Equador i que ocupen una extensió de 217.938,31 hectàrees. La Mancomunitat té com a missió l’enfortiment de les capacitats institucionals de les quatre municipalitats, amb l’afany de desenvolupar plans, programes i projectes, encaminats a millorar les actuals condicions dels pobles mancomunats, mitjançant accions conduents a la sostenibilitat i desenvolupament econòmic, productiu, ambiental i turístic, tenint com a objectiu aconseguir la vida digna dels seus habitants.

  La relació del Fons amb la Mancomunitat Cañari s’inicia en 2013 amb el suport a aquesta en el marc del programa «Experts Municipals Voluntaris», oferint assistència tècnica a l’entitat supramunicipal per part de tècnics voluntaris d’ajuntaments membres del Fons. La cooperació entre les dues entitats continua actualment amb els projectes «Enfortiment institucional i dinamització turística de la Mancomunitat del Poble Cañari per al desenvolupament socioeconòmic» i «Empoderament socioproductiu de les dones artesanes de la “Paja Toquilla” del territori de la Mancomunidad Cañari».

  Redacció TVdigitalOntinyent
  Redacció TVdigitalOntinyenthttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

  El més llegit