29/11/2023 - 2:12
Més

  El Regidor de Medi Ambient adverteix sobre els canvis al calendari de cremes agrícoles

  Altres notícies

  El Regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent, Fran Quesada, ha advertit a la ciutadania al voltant dels canvis en el calendari de cremes agrícoles que el Consell ha anunciat i que tindran efectes a tota la Comunitat Valenciana. En concret, des de la Conselleria de Governació es feia públic ahir que la campanya de prevenció i extinció d’incendis forestals s’avança al 15 de maig, el que suposa que el calendari de cremes es modifica notablement, ja que aquestes hauran de cessar eixe dia, enlloc del 1 de juliol com estava inicialment previst.

  Quesada ha explicat que “després d’haver tingut dos conats d’incendi el passat cap de setmana, vam contactar amb la Delegació de Govern per demanar que es reduirà el període de cremes, tal com finalment s’ha anunciat. Tot i que la publicació al BOP no s’ha realitzat, pensem que és important advertir a la ciutadania que si es compleix l’anunci fet des de la Conselleria només restaran uns pocs dies per fer cremes a Ontinyent”.

  D’aquesta manera, les cremes a la zona 1 (partides del Llombo, camí Vell d’Agullent, pla de Sant Vicent, casa Bas, pou de la Vila, la Farola, senda dels Cinc Germans, Santana i Bonavista) es podran fer els dies 11 i 14 de maig; a la zona 2, (Galindo, la Barberana, Morera, casa García de l’Ombria, ca Pallús, el teular de Panxabuida, cals frares, casa Vella) el 10 de maig; i a la zona 3 (Garnatxa, Todos Vientos,Hèlios, la Torre Marcos, Garrofer de l’Hora, font de Pola, la Ponça) els dies 9 i 10 de maig. Una volta es publique al BOP la modificació anunciada, no es podran fer més cremes agrícoles fins al 1 d’octubre com a minim.

  En tots els casos les cremes no es podrà fer durant aquest mes en espais situats a menys de 500 metres de terrenys forestals o barrancs. Fran Quesada, ha recordat que els veïns que tinguen algun problema amb els seus residus de jardineria, tenen l’opció de dur-los a l’Ecoparc, situat darrere del parc de bombers, que durant aquest mes està obert de dilluns a divendres de 8:30 a 19:30 hores, i els caps de setmana de 9:30 a 13:00 hores.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions

  Gabriel Portero Valls Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent Si per alguna cosa es caracteritza Ontinyent és pel seu dinamisme. Som...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -