29/11/2023 - 9:30
Més

  “Ontinyent sense fum”, una lluita contra el tabaquisme

  Altres notícies

  Les regidories de Sanitat i Educació de l’ajuntament d’Ontinyent, van a posar en marxa un pioner projecte municipal per a lluitar contra el tabaquisme. Coincidint amb el Dia Mundial sense Tabac aquest dimarts es presentava “Ontinyent sense fum” que inclourà accions formatives, preventives i de deshabituació de la mà de professionals.

  La regidora de Sanitat, Matilde Francés, destacava la importància d’afrontar el tabaquisme com “una malaltia addictiva, crònica i recurrent amb greus conseqüències contra la que hem de lluitar, una lluita a la que anem a contribuir amb aquest ambiciós projecte”, manifestava.

  La iniciativa, que es posa en marxa de manera coordinada amb la Unitat de Prevenció de Conductes Adictives de la Mancomunitat de Municipis, i amb el recolzament de la Societat Espanyola de Farmàcia Familiar i Comunitària, l’Associació de Medicina Rural i General i el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, compta amb la intervenció del pneumòleg Ivan Arroyo i la farmacèutica Laura Gandía, que donaven detalls sobre el funcionament del projecte.

  Laura Gandia explicava que “Ontinyent sense fum, per una banda, formarà als sanitaris per dotar-los de ferramentes per a la interacció amb els pacients, no sols als metges i infermers, sinó també a farmacèutics”. A més a més, hi haurà una part preventiva, en la que es comptarà amb la participació de la regidoria d’Educació, en la qual es faran activitats als centres educatius per reeducar als adolescents de 12 a 17 anys, “tractant de trencar els llaços socials als quals alguns vinculen el tabac des de joves”, assenyalava. També hi haurà una intervenció multidisciplinar adreçada a les persones ja afectades pel tabaquisme, per tal d’ajudar-les a deixar de fumar.

  Ivan Arroyo explicava que “hem de ser conscients que el tabac és un producte dissenyat per crear i mantenir l’addicció, la nicotina té una activitat addictiva que supera en 5 vegades a la cocaïna, i la seua única finalitat es produir una falsa sensació de plaer que és enganyós: les partícules nocives que arriben al cos amb el tabac contenen més de 3500 substàncies tòxiques i fins a 40 que causen càncer”. De fet, Arroyo explicava que el tabac causa un 30% de les morts per càncer, un 20% de les morts per causes cardiovasculars “i el 80% en el cas de les malalties pulmonars obstructives cròniques, que estan afectant a 1 de cada 4 persones”, apuntava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions

  Gabriel Portero Valls Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent Si per alguna cosa es caracteritza Ontinyent és pel seu dinamisme. Som...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -