20/06/2024 - 23:46
Més

  Ontinyent prepara 4 models de recurs per recolzar a la ciutadania en les reclamacions al COR

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha preparat 4 models de recurs per recolzar a la ciutadania en les reclamacions al rebut girat per la Diputació de València per al pagament al Consorci de Residus (COR) del servei de tractament del fem d’agost a desembre de 2014. Estos models de recurs s’adaptaran a les diferents situacions (haver presentat o no recurs al padró en març, i en cada cas que aquest estiga correcte o no), i
  estan a l’abast en l’oficina de suport ciutadà oberta pel Govern d’Ontinyent a la Casa de Cultura. Aquesta oficina, que ja va servir per replegar 3.500 al•legacions a la taxa del COR i informar als veïns de la situació generada per la imposició del rebut del Consorci, es mantindrà oberta de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 hores.

  El regidors d’Hisenda, Joan Gilabert, i Sostenibilitat, Fra Quesada, han comparegut davant la premsa per fer una crida a la ciutadania “a presentar recursos i sumar-se a la lluita per tornar al Pla de Minimització, un objectiu al que el Govern d’Ontinyent i els partits que el conformen no renunciem, perquè estem convençuts que la gestió que es feia era millor i que els residus s’han de tractar en origen”, apuntaven. Gilabert assenyalava que a partir de les properes eleccions autonòmiques “la normativa podria canviar”, i recordava que l’Ajuntament manté diversos procediments oberts: “i si un jutge ens dona la raó, els rebuts s’anularien”, apuntava.

  El regidor d’Hisenda avançava que l’ajuntament, com ja es va anunciar, va a tornar a principis de maig als veïns la part del tractament del fem corresponent als mesos d’agost a desembre de 2014, que serà de al voltant de 16 euros per vivenda particular. Davant l’arribada del rebut del Consorci, els veïns tenen dues possibilitats: pagar-lo o no pagar-lo, però la situació serà diferent si al final el rebut s’anul•la per alguna sentència judicial o no: si algú paga i s’anul•la, l’afectat tindria més difícil accedir a la devolució individual, però si no paga se li pot aplicar un recàrrec que pot ser de al voltant dels 20 euros per rebut de mitjana. Gilabert i Quesada manifestaven que “des de l’Ajuntament no es pot dir a la gent que no pague, però si podem dir que amb la força de tots esta situació la podem canviar: el missatge principal ha de ser el de presentar recurs al rebut del COR i ser el més contundents possible en la lluita per revertir la situació injusta a la que ens han portat”, concloïen.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -