21/04/2024 - 16:34
Més

  Ontinyent posa en marxa els seus primers quatre “biblioparcs” que s’ampliaran a huit en 2022

  Altres notícies

  A més del parc Vicent Andrés Estelles, des d’esta setmana hi ha Ontinyent ja té en marxa els seus primers quatre “biblioparcs”, que fomentaran la lectura en parcs i espais públics de la localitat, i que està previst ampliar a huit en 2022. La iniciativa impulsada per la regidoria de Biblioteques era presentada aquest dilluns en un acte públic al parc de Vicent Andrés Estellés on l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que l’endemà del “Dia Mundial de les Biblioteques” que es celebrava el 24 d’octubre “és una molt bona ocasió per presentar els biblioparcs, una oportunitat que tindran a partir d’ara les persones que s’acosten als nostres parcs i zones verdes, gent gran i menuda, per poder gaudir de la lectura també en estos espais”.

  El regidor de l’àrea, Ferran Gandia, explicava el funcionament dels “biblioparcs”, casetes on qualsevol persona podrà agafar un llibre, llegir-lo mentre està al parc i posteriorment tornar-lo a deixar al lloc. Gandia incidia en què “els llibres es poden tenir en les mans tot el temps que es vullga però s’ha de tornar a la caseta, i no es poden deixar els de casa en elles, ja que la selecció està al càrrec dels funcionaris i funcionàries del departament de biblioteques”, assenyalava. El regidor també posava de relleu “la gran càrrega simbòlica” de traure les biblioteques als carrers “i sobretot fomentar la lectura entre els menuts i menudes, que podran anar al parc a jugar però també a llegir”, manifestava.

  casetes “Biblioparcs” al parc Pere IV, parc de la Morereta i plaça de la Coronació, a les que està previst afegir en 2022 una segona fase amb altres casetes als parcs del Mestre Ferrero, Àusias March, el Llombo o Sant Rafel. La presentació dels “biblioparcs” incloïa aquest dilluns la realització al parc de Vicent Andrés Estellés de l’espectacle contacontes “Xano-Xano”, de la narradora Eva Andújar, amb música d’Ester Andújar, que va reunir decenes de persones en aquest parc, principalment xiquetes i xiquets.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -