19/07/2024 - 7:00
Més

  L’Ajuntament adaptarà el projecte “Entorns i Camins Escolars Segurs” per compatibilitzar les demandes de les comunitats educatives i del veïnat

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent adaptarà el projecte “Entorns i Camins Escolars Segurs” per compatibilitzar les demandes de les AMPES i comunitats educatives dels col·legis (que demanaven la implantació d’estos itineraris per a xiquets i xiquetes), i també les del veïnat que ha reclamat el manteniment de l’ús d’estos espais com estacionament. Així s’ha confirmat des del consistori ontinyentí després de la reunió mantinguda esta setmana pels regidors de Sostenibilitat i Educació amb membres de les comunitats educatives dels centres als quals condueixen els “camins escolars”, així com representants veïnals i de les associacions veïnals dels barris per on pasen.

  Des del consistori ontinyentí s’ha explicat que en la referida reunió “es va escoltar a totes les parts i es va poder constatar les diferents sensibilitats existents al respecte fins i tot dins les AMPES i associacions veïnals, motiu pel qual anem a tractar d’arribar a una solució de consens per fer compatibles les demandes d’uns i altres”. Així, les zones on no hi haja mobiliari urbà, s’establiran uns horaris per a cada ús, que seran degudament senyalitzats.

  Per tant, es permetrà l’aparcament de vehicles els dies lectius de les 14:00 hores a les 8:30 hores del matí de l’endemà, així com tota la jornada en els dies no lectius com ara els caps de setmana, festius o periodes de vacances escolars. “D’aquesta manera, es mantindrà el sentit de l’actuació demandada per les comunitats educatives, que és afavorir la mobilitat sostenible, saludable i segura dels xiquets i xiquetes, però també atendrem les peticions veïnals de no perdre estacionaments”.

  Cal recordar que els “Camins Escolars Segurs” són una iniciativa aprovada pel Consell de Medi Ambient a proposta del col·lectiu “Ontinyent en Bici”, i posada en marxa des de l’Ajuntament per tal de desenvolupar una xarxa d’itineraris segurs als centres educatius. La proposta va ser ser sotmesa a estudi per l’Ajuntament i els centres escolars. Abans de l’estiu es va dur a terme una I fase que va incloure la participació de 6 col·legis de primària: La Solana, Bonavista, La Milagrosa, Santa María, Lluís Vives i La Pureza de María, executant-se amb ajuda de la Generalitat Valenciana. En setembre, la II fase ampliava el pla a l’entorn dels col·legis Martínez Valls, Vicente Gironés, Carmelo Ripoll, la Concepció i Sant Josep, a més del Conservatori Professional de Música.

  Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha recordat també que aquest projecte es va plantejar des d’un principi des d’una perspectiva d’aplicació de “l’urbanisme tàctic” que es contempla al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d’Ontinyent, actuacions provisionals que, a diferència de “l’urbanisme d’obres”, es poden revertir o adaptar, com en aquest cas.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -