Ontinyent comença la retirada dels despreniments del Camí de la Costa

0

Aquest matí començaven al Camí de la Costa d’Ontinyent les tasques de retirada dels despreniments que s’havien produït la setmana passada i que havien motivat el tancament d’aquesta via que comunica el casc urbà amb el disseminat.

La Coordinadora de l’àrea de Territori, Seguretat Ciutadana i Serveis Municipals de l’Ajuntament d’Ontinyent, Rebeca Torró, qui visitava els treballs aquest matí acompanyada pel regidor d’Obres, Manuel Cuesta, explicava que el mateix divendres un geòleg acudia al lloc, i hui mateix començaven  les tasques de retirada de les deixalles. Esta celeritat ve motivada en què des del Govern d’Ontinyent “sabem que esta és una via important per a molts residents del disseminat”, i que la alternativa a utilitzar mentre esta estiga tallada, la Carretera de Fontanars per el Pou Clar, “és una ruta llarga, pel que hem actuat amb tota la urgència i rapidesa possible”, destacava la regidora.

En concret, els despreniments s’havien ocasionat al talús existent juntament al tram comprés entre el Pont de Santa María i l’accés a la nau existent junt al riu. Fins aquest lloc acudia aquest matí una grua de grans dimensions que ha hagut d’alçar a una altura de prop 10 metres l’excavadora necessària per retirar les pedres, una màquina amb més de 20 tones de pes. A banda de l’empresa que es farà càrrec de l’actuació, han hagut d’acudir tècnics de la companyia Telefònica, que procediran a reubicar i cobrir el cablejat per tal que no es veja afectat ni afecte els treballs que es faran estos dies.

Rebeca Torró avança que el camí no es reobrirà fins que l’àrea siga totalment segura per al trànsit

Tal com explicava la regidora, el termini per a la reapertura del camí encara no es pot fixar, “ja que el més important és la seguretat de les persones, i no es reobrirà la via fins que l’àrea siga totalment segura per al trànsit”, assenyalava Rebeca Torró. Una volta es retiren les deixalles, es procedirà a dur a terme els treballs que es determinen a l’estudi geotècnic, que podrien ser la col·locació d’una malla de grans dimensions o la construcció d’un mur. “Demanem disculpes a la ciutadania per les molèsties que aquesta actuació puguen comportar, però era una intervenció absolutament necessària i urgent”, incidia Rebeca Torró.

Publicitat