23/07/2024 - 10:53
Més

  Ontinyent celebra la I Jornada Contra la Violència de Gènere: “Sendes de Supervivència”

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent organitza la I Jornada Contra la Violència de Gènere: “Sendes de Supervivència” el pròxim 24 de novembre en el Centre Cultural Caixa Ontinyent al marc del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. Aquesta jornada forma part d’una sèrie d’activitats organitzades per la regidoria de Dona i Igualtat per al mes de novembre i que tenen com a objectiu conscienciar a la ciutadania i donar a conèixer tots els agents socials que treballen a l’àmbit de la igualtat i l’erradicació de la violència masclista.

  D’aquesta manera, la regidora de Dona i Igualtat, Paula Garcia, presentava hui diferents accions que s’han treballat de manera transversal entre diferents regidories, destacant que aquesta programació “ partint d’un treball transversal entre diverses regidories, aporta eines i habilitats per a superar els entrebancs socials a totes les dones que han patit múltiples violències masclistes”. Junt a García compareixia el regidor coordinador de l’àrea d’Esports, Educació Joventut, Igualtat i Cooperació, Óscar Borrell, qui destacava “la importància de l’educació en valors per eliminar la xacra de la violència masclista i conscienciar a la societat per poder ser millors”.

  En aquesta presentació també es comptava amb la presència de l’Agent Municipal d’Igualtat, Neus Rubio, i Delia Celada, membre de l’equip de la regidoria, les quals donaven detalls de les activitats. El 2 de novembre començarà una nova edició de l’Escola d’Empoderament, que per primera vegada tindrà dos grups, un d’ells dirigit a dones víctimes de violència masclista i un altre per al públic en general. A pesar que ja s’ha completat l’aforament per a l’escola, anunciaven la possibilitat de futures noves edicions per a totes aquelles persones interessades que s’hagen quedat sense plaça.

  “El Viaje de Flop” serà altra de les activitats, un contacontes que tindrà lloc en la Biblioteca de Sant Josep (10 novembre), la Biblioteca Central (17 novembre) i el Punt de Lectura de Sant Rafael (1 desembre) i que servirà com acte d’inauguració de “La Biblioteca de colors” d’una nova secció en aquests centres que comptarà amb continguts específics per a treballar la diversitat sexual, dins del treball coordinat amb l’àrea de Política per a les Persones. Aquesta activitat es realitzarà amb la col·laboració del col·lectiu Lambda. Tal com es va aprovar en el ple de l’Ajuntament del passat mes de juny, se va a implantar en aquest un Pla Municipal d’Igualtat, per això, el dia 23 de novembre començarà una formació per als treballadors i treballadores del consistori.

  La I Jornada Contra la Violència de Gènere: “Sendes de Superviviencia”, se celebrarà el 24 de novembre en el Centre Cultural Caixa Ontinyent. La jornada estarà formada per dues taules rodones en les que participaran els diferents agents socials que acompanyen a una dona quan aquesta decideix denunciar una violència masclista com són Júlia Felisa Ruiz, psicòloga i policia nacional de la Unitat Familiar i Dona; Mercedes Pastor, advocada especialista en violència de gènere; MªJosé Juan, magistrada; o la psicòloga, Coto Talents, entre altres.

  Finalment, el dia 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, tindran lloc dues activitats: per una part un taller de defensa personal per a dones, a càrrec de dos agents de la Policia Local d’Ontinyent, i l’espectacle gratuït “Abandónate Mucho” de “Las XL” en la Sala Gomis, també incloses dins la programació “Ontinyent, Ciutat Educadora”.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent celebra el seu 1r concurs de tomata: inscripcions obertes

  Aquest dissabte, Ontinyent celebra el seu 1r Concurs de Tomata a la plaça del Sant Domingo, organitzat per Per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -