20/05/2024 - 4:26
Més

  Ontinyent acollirà el segon festival de Circ i Teatre

  Altres notícies

  Després de l’èxit de la seua primera edició, el Festival de Circ i Teatre d’Ontinyent torna a la ciutat amb més espectacles i diverses novetats. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que “vam dir que el Nadal vindria amb força i intensitat, ho hem comprovat aquest cap de setmana, i ara el que volem és que aquesta intensitat no baixe”.

  D’aquesta manera, i després d’inaugurar-se la campanya de Nadal “Ontinyent Il•lusiona” amb les activitats que envoltaren l’encesa de les llums de Nadal, la posada en marxa d’un “Mercat Nadalenc” a la Plaça de la Concepció i la realització d’un “Festival de Sabors” al Mercat Municipal, des del proper 26 de desembre i fins al 3 de gener els carrers de tots els barris de la ciutat acolliran fins a 12 activitats d’animació a càrrec de 8 companyies que tornaran a convertir la ciutat en un gran espai escènic urbà.presentacioFestivalCirciTeatre2013-8238

  L’Alcalde d’Ontinyent explicava que “els eixos per posar en marxa aquest Festival han estat tres línies d’acció en les que ja veniem treballant: comptar amb la col•laboració de tots tant a l’àmbit municipal com associatiu; traslladar les activitats culturals a absolutament tots els barris; i convertir la ciutat en un pol d’atracció, donar arguments per a que la gent vinga a Ontinyent, perquè l’única forma de que ens estimen és que ens coneguen”, destacava.

  La coordinadora del Festival, Sayo Gandía, explicava que els 12 espectacles tindran lloc en altres tants espais escènics “amb modalitats de circ i teatre diverses com clowns, piruetes, acrobàcies, malabars, teatre, contes i altres sorpreses”, comptant-se enguany amb vàries novetats: una d’elles serà la realització d’un taller de circ en la vesprada de dissabte 27 de desembre, on els menuts podran aprendre els trucs per a fer malabars, equilibris o circuits de circ, entre d’altres; i altra seria la participació dels alumnes del taller de Teatre del Projecte Trèvol, que actuaran com a teloners de l’espectacle de cloenda del 3 de gener.

  El programa previst començarà divendres 26 de desembre amb dos espectacles itinerants per tota la ciutat: de matí la provocativa i impactant performance “Okupa’t”, i de vesprada l’espectacle “Wandering Orquestra” on un original quintet musical busca el lloc on ha de realitzar el seu concert.

  Dissabte dia 27 el festival es desplaça al barri de Sant Rafel, on el fakir i mag takuman combinarà màgia i fakirisme per acompanyar i donar la benvinguda al carter reial. També el mateix dissabte al Mercat Municipal actuarà el duo còmic de la cordobesa Companyia Barrè amb l’espectacle “Juan Palomo” ya està aquí, on els assistents podran degustar les roses de dacsa que aquesta companyia regalarà als assistents. El mateix dia de vesprada, a les 16:00h tindran lloc els tallers de circ en la plaça de la Concepció, on a les 18:00 la companyia Circ Petit posarà en escena l’espectacle de malabars i equilibris “Bon Profit”.

  Diumenge 28 el circ es trasllada al Carrer Martínez Valls i barri del Llombo amb dos espectacles diferents també a càrrec de Circ Petit. El primer és MaLeKiLiBriO’s CiRkUs, una parodia del circ tradicional clàssic; i per la vesprada, el festival visita El Llombo amb l’espectacle d’humor The Circpàtic. Les activitats tindran una pausa al calendari per acomiadar l’any, i el dia 2 de gener es reprendran al Carrer Major amb les llegendes i tradicions l’espectacle “Los Pueblos” de la mà de la pallassa, narradora, escriptora i psicòloga Rosi Còzar.

  Finalment, divendres 3 pel matí la companyia Decopivolta Teatre oferirà les històries de la increïble història de la princesa Jijerònima al carrer Martínez Valls; i per la vesprada arribarà la cloenda del Festival amb l’espectacle “Cabaret”, que combina acrobàcies amb recursos escènics i humor, i amb el qual la companyia “Capicua” ha guanyat diversos premis. Aquest espectacle, que comptarà com a teloners amb els actors del “Teatre Trèvol”, tindrà lloc al Teatre Echegaray i serà l’únic espectacle per al que serà necessari adquirir entrades, tot i que està previst que aquestes siguen repartides com a regal entre els clients dels establiments comercials de la ciutat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -