Nova vivenda d’ADIEM al Poble Nou

0

d’Ontinyent, Paula Soler, destacava que la vivenda per a persones amb malaltia mental cedida a l’associació ADIEM al barri del Poble Nou “és una mostra perfecta de l’aposta i l’estratègia del Govern d’Ontinyent per atendre als sectors més desafavorits”. Així ho manifestava la regidora aquest dilluns en una visita a la vivenda, la primera de les seues característiques a la Comunitat Valenciana, que rebrà als propers dies les primeres persones usuàries.

Una aposta, explicava Paula Soler, que també es mostra en accions com els més de 100.000 euros anuals als convenis i subvencions que es destinen a entitats i associacions sociosanitàries com la pròpia ADIEM, l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer AFAO, Creu Roja o l’Associació d’Atenció a persones malaltes de càncer ANIMA, entre altres, “perquè l’acció social sempre ha estat un dels eixos principals d’aquest govern. Un fet que també va quedar palès en els programes i serveis posats en marxa als mesos de confinament, que ens ha servint per ser referent a nivell autonòmic, com ara també passa amb esta vivenda”, manifestava.

En esta mateixa línia es pronunciava el President d’ADIEM, Vicent Sanchis, que acudia junt a altres representants de l’Associació a la visita, on posava de relleu “la implicació de l’Ajuntament i especialment de l’Alcalde, Jorge Rodríguez, en este projecte i en altres com el Centre de Dia, en el que també participa Caixa Ontinyent. Hui estem satisfets perquè ha fructificat un treball que no es d’un any, i que ens permet ser pioners, amb la primera vivenda supervisada per a persones amb malaltia mental a nivell autonòmic”.

Cal recordar que l’habitatge cedit és una casa de 139m2 repartits en 4 plantes, que va ser construïda a finals del segle XIX i millorada en 1970, que ha estat completament reformada i dotada de modernes condicions d’habitabilitat i estalvi energètic. La vivenda permet atendre a entre 4 i 5 persones joves que no tenen en una residència un lloc idoni i que es poden valdre per si mateixes en un pis amb un control i seguiment psicològic des del CRIS (el Centre de Rehabilitació i Integració de Malalts mentals d’Ontinyent), amb un pioner model de gestió que promou l’autonomia més enllà dels pisos tutelats.

Publicitat