Nou protocol contra la violència masclista per evitar la doble victimització de les dones

El nou protocol contra la violència masclista signat per l’Ajuntament d’Ontinyent i la Policia Nacional servirà per evitar la doble victimització de les dones, en concretar-se totes les pautes perquè cada cos policial conega com haurà d’actuar, i evitar el patiment afegint durant el procés d’atenció. És la principal novetat d’un document signat per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Comissari de la Policia Nacional, Agustín Robles del que la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, destacava que “ajudarà a evitar que les dones que denuncien una situació de violència tinguen un patiment afegit en ser ateses”.

La signatura del protocol, que renova, reforça i inclou noves acciones respecte al que es va signar en 2014, va comptar també amb la presència del Comissari de la Policia Local, Juan Serrano, i del regidor de Seguretat, Pepe Gandia qui coincidia amb Enguix en posar en valor la coordinació entre les diverses Forces i Cossos de seguretat amb aquest protocol, que ve a reforçar el treball realitzat durant la pandèmia. Cal recordar que durant el confinament, l’Ajuntament va mantindre actiu el servei d’atenció psicològica, d’assessorament jurídic i d’informació així com la coordinació amb la policia local, policia nacional i guàrdia civil.

Natàlia Enguix destacava la importància d’aquests serveis que s’han prestat durant el confinament “perquè moltes dones han estat vivint durant mesos amb el seu maltractador i era important mantindre aquests serveis en actiu perquè ens necessitaven” i remarcava la coordinació com “clau” en la lluita contra la violència masclista. Per aquesta raó, ja el passat mes de febrer es va constituir la Mesa Interdiscilinar per a l’Atenció a la Violència Masclista. Una acció que se suma al projecte de visibilització de les dones esportistes; els tallers de coeducació desenvolupats en els centres educatius; el desenvolupament del Pla d’Igualtat a l’Ajuntament, o el suport a l’empoderament de dones víctimes de la violència de gènere, entre altres iniciatives impulsades pel Govern d’Ontinyent.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Colla reprèn la seua agenda cultural de 2020 amb el “Concert d’Estiu

Des de ja fa més de 10 anys, l’activitat musical estival de La Colla s’iniciava …