12/06/2024 - 21:32
Més

  Nou programa de lluita contra la soledat no desitjada en les persones majors

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent posarà en marxa en 2020 un programa de lluita contra la soledat no desitjada de les persones majors. De manera previa, el consistori va a realitzar entrevistes telefòniques i presencials a les 1.514 persones majors de 65 anys, que viuen a soles registrades al padró municipal, per tal d’actualitzar aquesta xifra, conéixer les seues necessitats i informar-les sobre els serveis municipals que puguen requerir.

  L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha explicat que “atendre com es mereixen als i les nostres majors és una de les grans línies d’acció en materia social del nostre govern. Per això vam posar en marxa i estem ampliant el programa Majors Actius, però també volem atendre als majors que no poden estar tan actius per les seues dificultats. Per això volem posar en marxa un programa de lluita contra la soledat no desitjada però el primer pas ha de ser accedir a estes persones, saber quines necessitats tenen, informar-les sobre els programes municipals que existeixen i finalment crear noves línies d’ajuda a partir del coneixement de les seues necessitats reals, per així poder millorar la seua qualitat de vida”, explicava. 

  La regidora coordinadora de Política per a les Persones, Paula Soler,  i el regidor de Majors Actius i Promoció de l’Autonomia, José Rafael Sanchis, explicaven que serà un treball que realitzarà una a partir d’un formulari dissenyat per un sociòleg i el coordinador de Serveis Socials municipal, on la primera pregunta és “Actualment, quantes persones viuen en la seua llar?”. Si la resposta de la persona entrevistada és “a soles”, s’enceta una línia de preguntes, per tal de conèixer el seu estat de suports familiars o d’amics, si compta amb recursos econòmics, gustos en activitats i si li agradaria estar acompanyat o acompanyada. Per un altre costat, si la resposta és que viu acompanyat d’alguna persona més, l’enquesta aprofundirà en el programa municipal Majors Actius, per veure si el coneix, si participa o no en les activitats i quines propostes d’iniciatives li agradaria practicar.

  Les entrevistes començaran a fer-se en gener i els resultats es posaran a disposició del consistori ontinyentí en un termini de tres mesos, des de la finalització d’aquestes. Al mateix temps, l’estudi actualitzarà aquesta part del padró municipal, s’informarà de serveis com l’atenció domiciliària, menjar a casa i voluntariat d’acompanyament o ajudes a la dependència.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -