Les empreses de la Vall d’Albaida es preparen per adaptarse a la nova norma ISO 9001

0

La nova normativa entrarà en vigor en el pròxim mes de setembre. Unes vint empreses de la zona s’han sumat a aquest curs per conèixer els canvis en la normativa. 

Una vintena de professionals d’empreses de les comarques de Mariola han participat en el curs organitzat per COEVAL sobre la futura implantació de la norma ISO 9001, al qual s’han explicat les novetats que plantejarà a partir del mes de setembre. El curs ha estat impartit per Ernesto Beltrán, del Grup Innova, enginyer especialitzat en l’àrea amb més de 15 anys d’experiència en la consultoria d’empreses de Sistemes de Gestió i d’Organització Industrial, tasca en la qual ha ajudat a les empreses a optimitzar la seua gestió i resultats.

 

El curs ha despertat l’interés entre les empreses que estan certificades i en altres que pretenen fer-ho en un futur. Les expectatives de les empreses certificades estan centrades en com deuen adaptar-se a aquests canvis, actualitzant els seus sistemes. Un d’aquests punts important del curs hi ha sigut conéixer el temps de transició a partir de la publicació de la normativa, ja que existirà un període d’adaptació de 3 anys perquè les empreses actualitzen els seus certificats a les exigències de la nova norma.

 

A més, s’ha ficat de relleu l’importància de la gestió del risc i les oportunitats en el marc de la cultura de la qualitat. Per altra part, també s’ha ressaltat la novetat que la gestió estratègica implicarà a la direcció de l’empresa en tots els processos de planificació.

La qualitat, com a objectiu fina de la normativa, no sols estarà focalitzada fins al producte servei de l’empresa, sinó també a la gestió integral de l’organització.

 

La celebració d’aquest curs que va tindre lloc el 12 i 19 de febrer ha permés que les empreses puguen orientar-se respecte a les possibles confusions que suscitava tot el període de canvi i adaptació. Les novetats, sobretot vinculades a la gestió dels processos, suposen la gran diferència d’aquesta nova normativa respecte als canvis anteriors dels anys 2.00 i 2.008.

 

L’avaluació per part dels alumnes, ha sigut molt favorable, ja que els qüestionaris de satisfacció realitzats, han valorat al curs i al docent com a ‘excel·lents’ destacant fonamentalment l’equilibri entre els aspectes teòrics i el desenvolupament de casos pràctics, que han permés aplicar conceptes que inicialment podrien ser complexes i abstractes a través d’eines contretes, senzilles però potents en els seus resultats.

Des de COEVAL destaquen aquest tipus d’accions formatives que ajuden a que les empreses del nostre territori aposten per la millora continua de les mateixes i del seu entorn, tan necessari actualment per poder impulsar el territori com a sinònim de qualitat empresarial.