La quinta del 78 celebra este dissabte “la mare de totes les festes”

0

A continuació es publica un comunicat de la Comissió Organització de la Quinta de 78 d’Ontinyent:

L’any 1978 semblava que seria un any normalet, però va acabar sent un any del qual encara es parla. I més que se’n parlarà. Com canta Serrat: “fa vint anys que tinc vint anys”! (Per molt que la cantem, mai es gasta).

Què té d’especial el 1978? Per a començar, som els “xiquets de la Constitució”, ja que fou l’any en què es va signar la Constitución española. Poca broma!

En totes les ràdios sonava “Vivir así es morir de amor” de Camilo Sexto, Víctor Manuelens cantava “Sólo pienso en ti” i l’incombustible Julio Iglesiasestrenava “Soy un truhán, soy un señor”. Un altre dels èxits fou “Vete” de Los Amaya, els Beegees ens regalaven “Staying Alive”, Boney M “Rivers of Babilon” i Bob Marley, “Is this Love”. Donna Summer ens treia a la pista amb “Last Dance” i Raffaela Carrà amb “Hay que venir al sur”, mentre que Bonnie Tyler es desgarrava la veu amb “It’s a headache”. Però si va haver un èxit en 1978 va ser, sense cap dubte “La de la mochila azul”, de Pedrito Fernández. Una “amena” banda sonora per a nàixer!

En les televisions acabava d’entrar el color i els futboleros s’enganxaven al mundial d’Argentina amb Kempes. El programa “Aplauso” era amo i senyor de la tele, on s’estrenava “El gran circo de TVE”, “Informe Semanal” i “Curro Jiménez”. En estiu, coneixeríem un personatge molt estimat per tots: la Ruperta! Recordeu? Uuuun, doooos, treeeees…

També fou un any gran per al cinema:Grease, El expreso de medianoche, La venganza de la pantera rosa, Los Niños del Brasil, Superman, ¿Qué hace una chica como tú en un sitio como éste?, Emmanuelle, The Rocky Horror Picture Show, Annie Hall, Encuentros en la tercera fase, Fiebre del sábado noche, Los siete magníficos, La escopeta nacional, El expreso de medianoche, Tiburón 2, Piraña… Un any de cine!

Este any de cine mereix un homenatge. Sobretot, per a celebrar que fa quaranta anys que vam nàixer i que, des d’eixe moment, el món és un poquet millor.

Poc abans de les vacances de Nadal, va començar a sonar entre la gent nascuda en 1978 d’Ontinyent l’esperada “haurem de fer festa de quinta, no?” i poc es va tardar en organitzar un grup de whatsapp amb tota la quinta ontinyentina.

No sabem si en altres ocasions haurà passat també, però en esta l’organització ha estat de 10 des del primer moment. Es va crear una comissió d’organització amb dos persones representants de cada escola i tot ha anat, fins a este moment, rodat. S’ha treballat ben a gust des de la complicitat i, sincerament, se’ns ha fet molt curt!

Després de diverses reunions de feina, però també algun soparet i alguna cerveseta, 8 mesos després ja tenim ací “la mare de totes les festes”, com l’hem batejada.

Tindrà lloc el pròxim 14 de juliol a l’OTK i comptarà amb la Xaranga de Rotglà i Corberà, el grup Jotahaybers i, per descomptat, un photocall que rememora moments de la infància i joventut d’esta quinta. La festa compta amb un espectacular cartell obra del dissenyador ontinyentí Miguel Ángel Bonilla, membre de la quinta.

Quintos i quintes del 78:

Des de la comissió d’organització de la mare de totes les festes, esperem que ho passeu tan bé com pugueu i vos retrobeu amb amistats de la infància per a recordar moments inoblidables. Per part nostra, hem fet tot el possible per a facilitar-vos-ho. Esperem que gaudiu a muntó. Nosaltres, sense cap dubte, ho farem!

Ens veiem dissabte a la 13h a la Plaça de la Concepció per a anar tots junts a l’OTK acompanyats per la Xaranga de Rotglà i Corberà!

Visca la quinta del 78!!