Jornada de promoció de la cooperació amb els països més desfavorits

0

L’Ajuntament d’Ontinyent a través del Consell Municipal, de Cooperació i Solidaritat ha organitzat per a aquest divendres 31 de maig unes jornades de cooperació que tenen com a objectiu sensibilitzar a la població sobre la pobresa i el desenvolupament sostenible.

Des de les 18:00h fins les 21:00h, la Plaça de la Concepció i la Glorieta reuniran a diverses entitats del Consell Municipal (Escoles Solidàries, Manos Unidas, Fundació Vicent Ferrer, Fons Valencia, Cruz Roja i Globalmón), associacions culturals i de cooperació (Associació Arroba, AINA, Asociación de Ecuatorianos i Aldeas infantiles) on mostraran les seues costums, productes i art. Durant la vesprada, també hi haura actuacions on es mostrarà la cultura de diversos pobles a través de la música i la dança. Es podrà gaudir de l’actuació d’un grup colombià, balls tradicionals d’Ecuador, dança espanyola i flamenc a càrrec de “Masters Ballet”, així com balls africans.

La regidora de Cooperació, Katty Ushiña, definia aquesta activitat com “una jornada festiva i solidària que ens servirà per mostrar a la societat ontinyentina la riquesa i diversitat associativa del nostre municipi, donar a conèixer el treball que realitzen les associacions i ONGD tant en Ontinyent com en altres llocs del món, i servir de vehicle per a la conscienciació de la ciutadania. Un espai on animem a totes i tots a acudir i participar dels tallers i activitats”, manifestava.

La jornada començarà al matí a les 10:00h amb conferències a la Sala Gomis que inclouran les intervencions representants de Globalmon, Creu Roja, Fundació Vicent Ferrer, Manos Unidas i Escoles Solidàries. En concret, l’Ajuntament d’Ontinyent ha atorgat a través de la partida econòmica “Projectes de Cooperació Internacional” ajudes per posar en marxa diversos projectes que seran exposats durant aquestes ponències.

En concret, Ontinyent ha participat en el projecte de Manos Unidas amb una inversió de 9.785,28€ per construir i equipar un centre de formació per a dones, joves i xiquets de Burkina Faso. Així mateix, mitjançant la Fundació Vicente Ferrer dotaran amb una subvenció de 7.599,41€ d’una vivenda digna i sanejament bàsic per a 15 dones i les seues famílies a la Índia. També a Burkina Faso, però a través de Creu Roja es milloraran les condicions de treball i productivitat de 1.133 dones amb una subvenció de 6.550€. A través de Pau i Solidaritat, Ontinyent ajudarà a 20 famílies de El Salvador al enfortiment productiu mitjançant sistemes d’agricultura sostenible. L’últim dels projectes en els quals ha col·laborat Ontinyent a través d’Escoles Solidàries ha permès amb una subvenció de 7.515,90€ la construcció d’un pou artesanal d’aigua entubada a la comunitat educativa de Xalbal (Guatemala).

Així mateix, els dies previs a aquesta jornada s’han organitzat tallers de cooperació al col·legi Lluís Vives, La Concepción, IES Jaume I i Pureza de Maria per donar a conèixer el treball que Escoles Solidàries i Globalmon realitzen.

Publicitat