Iniciativa de micromecenatge per reeditar El llibre ‘Herbes i salut’

0

verkami_ddef2350728c5aa3863a38a90301b91f

El llibre ‘Herbes i salut’, de Paco Garrido, amb il•lustracions de Vicent Tamarit, data de l’any 2006. Era la continuació de ‘Les nostres herbes’ (2003), dels mateixos autors. A hores d’ara, ‘Herbes i salut’ es troba exahurit i l’Associació de Veïns el Llombo ha encetat una iniciativa de micromecenatge per poder-lo reeditar.
Al llarg de l’obra hi ha una sèrie de plantes com l’alfals, berbena, cabells de la Mare de Déu, falzia de pou, fumaterra, gavó, gorromino, i altres fins una vintena, que s’acompanyen, en tots els casos, de la corresponent làmina a color per facilitar la seua identificació, el nom científic, els principis actius de cada planta, el periode de recol•lecció i l’ús.
A més a més, el llibre incorpora en la segona meitat un apartat de ‘Receptes tradicionals casolanes’, on apareixen com fer una sèrie de menjars, o begudes, (carabassat, herbero, tomaca seca, tomaca en salmorra, l’aigua de la regina d’Hongria, codonyat…) clarament en desús totes elles, en que explica com s’han de fer i als que també s’acompanya de la làmina a color.
Quan va aparéixer la primera —i fins ara única— edició, li se va enviar un llibre a Joan Pellicer, sense cap mena de dubte el botànic valencià més conegut des dels temps de Cavanilles, qui al veure i llegir l’obra va voler vindre a presentar-la. Malauradament, seria un dels últims actes en els que va intervindre perquè al cap d’uns mesos va morir.
La prevista segona edició del llibre serà en contingut igual que la primera, però no així en la presentació. Per començar, tindrà més pàgines, aquestes totes a color, portarà cobertes de plàstic, una maquetació més dinàmica i enquadernat amb espiral, perquè parega (o siga) un quadern de camp.
El Llombo, per tractar de financar el projecte l’ha posat en la plataforma Verkami (http://www.verkami.com/projects/8999-reedicio-del-llibre-herbes-i-salut-de-paco-garrido) on es poden fer aportacions a canvi, clar està, del llibre, agraïments, de les targetes postals de les làmines i, també, del primer llibre de la sèrie.

Publicitat