22/06/2024 - 22:24
Més

  La Igualtat de gènere, protagonista de la setmana a l’IES Pou Clar

  Altres notícies

  L’IES Pou Clar d’Ontinyent celebra al llarg d’aquesta setmana les Jornades per la igualtat de gènere, una iniciativa posada en marxa pel centre, a través de l’alumnat del Cicle superior de Promoció de la igualtat de gènere, i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, a través de la regidoria d’Igualtat.

  El projecte naix amb una doble finalitat. Per una banda es pretén traslladar a la pràctica els coneixements apresos per part de l’alumnat. Per altra, es busca fer difusió del Cicle i donar-lo a conéixer com una opció d’estudis superiors.

  Pel que fa als tallers, repartits de dilluns a dijous, han sigut organitzats per l’alumnat, dividit en grups, i són una projecció dels conceptes i assignatures treballats durant l’any. La finalitat és convertir aquests tallers en un espai de reflexió i de participació col·lectiva.

  Ahir dilluns tenia lloc el primer taller, “Arrels de la desigualtat”, on es convidava a la reflexió sobre conceptes com el feminisme o la igualtat/desigualtat.

  Per a hui s’ha preparat el taller “Fem xarxa: la sororitat com a eina”, que busca conscienciar sobre la necessitat de fer-se costat entre dones i trencar amb el mite de la rivalitat. Així, es busca visibilitzar que existeix altra manera de relacionar-se.

  Demà dimecres serà el torn de “Fases de la violència masclista”, un taller que planteja trencar idees preconcebudes i explicar estereotips i mites de la violència masclista i general.

  Per a dijous està programat l’últim dels tallers, dedicat a l’acció de parlar en públic.

  Les jornades es tancaran divendres amb una xarrada a càrrec de Coto Talens, psicòloga especialitzada en la matèria, qui parlarà sobre l’empoderament i la necessitat de prendre consciència de les capacitats de les dones i la importància d’explotar-les en benefici propi i social.

  Tant els tallers com la xarrada de divendres són d’entrada lliure i gratuïta, i comencen a les 19 hores. Pel que fa a la ubicació, s’ha optat per cobrir diferents espais a més de l’IES Pou Clar, com l’ateneu Ca La Mera, el centre Cívic El Llombo, el Consell Local de la Joventut o l’Aula de formació de la UNED, amb el propòsit d’obrir aquestes jornades i els coneixements que transmeten a tothom.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -