El Consell de Benestar Social d’Ontinyent organitza una jornada sobre l’Estat del Benestar

  • L’activitat forma part de l’aposta del Govern d’Ontinyent per potenciar els serveis públics front als retalls d’altres administracions
  • El regidor Manuel Ruiz destaca en el Dia Internacional del Treball Social la “gran tasca” a la ciutat dels professionals de la matèria

El regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ontinyent, Manuel Ruiz, aprofitava la celebració aquest dimarts del Dia Internacional del Treball Social per a presentar una jornada sobre l’Estat del Benestar que tindrà lloc pròximament a la ciutat. Aquesta serà la primera d’una sèrie d’activitats que s’organitzaran al si del Consell de Benestar Social d’Ontinyent, ja que, segons exposava Ruiz, “no volem que el Consell siga únicament una sèrie de reunions que es fan cada dos o tres mesos, sinó donar-li un contingut de participació, per a parlar de temes actuals relacionats amb el Benestar Social”, explicava.

Amb motiu de l’actual situació de crisi s’ha organitzar aquesta primera jornada per parlar de la situació de l’Estat de Benestar en aquest context, jornada que tindrà lloc el proper 25 de maig i a la qual està prevista l’assistència d’una professora titular del Departament de Serveis Socials de la Universitat de València, així com la realització d’una taula rodona a la qual, en paraules del tècnic municipal de Serveis Socials, Miguel Colorado, “tractarem d’aportar un punt de vista optimista dins d’aquesta situació, destacant que en moments com aquestos s’està fent un gran treball des de la iniciativa pública i des de les associacions per fer front a la situació econòmica”, subratllava.

Colorado apuntava que els Serveis Socials municipals ja no estan dirigits exclusivament als considerats com a “molt pobres”, sinó que ha hagut un canvi a la demografia del servei, conseqüència de l’augment de sol·licituds registrades: en gener de 2008 eren 190 les peticions d’ajudes de primera necessitat que es van rebre per pagar llum, aigua, lloguers, alimentació infantil o obtenir vals de farmàcia, mentre que en 2012 estes sol·licituds arriben ja a les 300. Colorado afegia que en aquest context la posada en marca de programes socials tenen un efecte d’estalvi pel seu caràcter preventiu, “ja que si bé és cert que tenen un cost, amb el pas del temps redueix costos en utilització de recursos en sanitat o justícia, per exemple”, assenyalava.

Cal recordar que el Govern d’Ontinyent manté en 2012 una despesa municipal en Serveis Socials de al voltant d’1 milió d’euros, tot i la notable reducció experimentada als ingressos municipals i la contenció en altres aspectes del pressupost municipal aprovat per a enguany. Aquest plantejament s’oposa al d’altres administracions que opten pels retalls en inversions públiques i socials, quan, tal com recorda Manuel Ruiz, “ara no és moment de retallar en prestacions socials sinó d’invertir en prevenció de la marginació, en la protecció i la capacitació de totes aquelles persones i famílies que es troben en situacions de vulnerabilitat”, afegia.

Tant Ruiz com Colorado felicitaven al conjunt dels i les professionals que actuen des de la iniciativa pública o iniciativa social a Ontinyent (treballadores i treballadors socials, psicòlegs i psicòlogues, educadors i educadores socials i treballadors i treballadores familiars)  per la seua tasca diària, “que encara que no es veu suposa un suport molt important per als col·lectius més vulnerables”, destacaven.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Consum informa que els clients no han de pagar despeses d’higiene i desinfecció en les factures

Aquest dijous, el regidor de Consum de l’Ajuntament d’Ontinyent, Nico Calabuig, ha informat del contingut …