29/02/2024 - 0:43
Més

  Bocairent participa en la 6a edició dels Experts Municipals Voluntaris amb projectes a Equador i Bolívia

  Altres notícies

  . La sisena edició del programa d’Experts Municipals Voluntaris del Fons Valencià per la Solidaritat arranca hui de manera efectiva amb l’eixida de Néstor Pelechà cap a Ibarra (Equador) per a enfortir el sistema integral de protecció de drets del cantó des de la transversalització de l’enfocament de gènere. Serà el primer dels 14 voluntaris dels ajuntaments de València, Massamagrell, Elx, Benissa, Bocairent, Burjassot i Sueca que partiran de juliol a octubre a Equador i Bolívia per a cooperar en diferents projectes en un programa que durarà fins a desembre. Com recorda la presidenta del Fons, Xelo Angulo, «contribuir des de l’àmbit local valencià al desenvolupament dels països empobrits és un dels objectius del fons».

  El programa d’Experts Municipals Voluntaris proporciona assistència tècnica a les entitats locals amb les quals es treballa des del Fons i, per aconseguir-ho, s’involucra el personal tècnic dels ajuntaments socis en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament. A més, el programa ajuda a sensibilitzar la població valenciana sobre la realitat dels països del Sud ja què, en tornar, els expertes i les expertes participen en una sèrie d’activitats per a donar a conéixer la tasca realitzada.

  Les 15 persones seleccionades enguany compten amb perfils molt diferents, d’arquitectes i enginyers a músics, expertes en disseny gràfica i noves tecnologies, professionals d’àrees de joventut, cuiners o experts en turisme rural sustentable i tenen entre 24 i 58 anys. La segona setmana de juny, l’Alberg Juvenil de Piles va acollir una jornada de formació per a les voluntàries i els voluntaris seleccionats per tal de conviure, intercanviar experiències i formar-se en cooperació internacional i descentralitzada.

  El primer dels voluntaris municipals és Néstor Pelechà, expert en drets humans amb enfocament de gènere, veí de València i treballador l’oficina de Turisme a París com a representant de l’Agència Valenciana del Turisme. La seua tasca per al Consejo Cantonal de Protección de Derechos d’Ibarra (Equador) acabarà el 17 d’agost. La perspectiva del gènere és la que portarà també Antonio Gisbert, tècnic de joventut a Bocairent a col·laborar amb el Centro para la Participación y el Desarrollo Humano Sostenible (CEPAD) a San José de Chiquitos (Bolívia) del 17 d’octubre al 18 de novembre. També per al CEPAD, la tècnica municipal de suport a les xarxes socials de València Ana March els assistirà tècnicament en marketing turístic del 15 de setembre al 15 d’octubre; i la periodista Isabel Trillo, de Massamagrell, col·laborarà en l’organització del Festival de la Orquídia de Concepción del 15 de setembre a l’1 de novembre.

  L’arquitecte municipal d’Elx David López Agulló, cooperarà amb l’elaboració d’estudis i dissenys de projectes d’enginyeria civil amb el Gobierno Autónomo Descentralizado del cantó Biblián (Equador). El també arquitecte autònom a València Javier Leonardo Rímol estarà del 29 de juliol al 5 de setembre assistirà tècnicament en matèria ambiental el Gobierno Autonómo Descentralizado Municipal de Santa Ana de Cotacachi com a contrapart local, una tasca a la qual se sumarà del 6 d’agost al 5 de setembre l’enginyer municipal d’Elx, Luis Tebar Ortiz.

  Del 2 d’agost al 14 de setembre, el músic i expert en audiovisuals Francesc Acàmer Mateu, donarà suport al departament de turisme de San Xavier (Bolívia) i l’escola de música. També ho farà la professora de contrabaix dels conservatoris de Cullera i Patraix, Maria Ruiz, però a San José de Chiquitos (Bolívia), on impartirà la seua especialitat del 15 d’agost a l’1 d’octubre.

  El tècnic de correus i expert en senderisme Miguel Ángel Solivires, de Benissa, cooperaran del 4 al 25 de setembre en el disseny del sender turístic del territori de la Mancomunidad del Pueblo Cañari a Cañar (Equador), una tasca que prosseguirà del 18 de setembre al 10 d’octubre el guia de muntanya de València Miguel Cañas Blesa.

  Els experts en cuina creativa i turisme sustentable, Silvia Fraccaroli i Yelel Cañas, de l’empresa Kiaora de València, col·laboraran amb el Gobierno Autónomo Municipal de San Xavier (Bolívia) en la capacitació de restaurants per a la preparació de plats, cartes i atenció al client.

  Finalment, el coordinador municipal de joventut de Burjassot, Ferran Martí, i la tècnica municipal de joventut de Sueca, Laura Pons, donaran suport als equips tècnics juvenils per a capacitacions en dinàmiques de grup a la zona de Chiquitana i Guaraya (Bolívia) a la contrapart local Proceso Servicios Educativos del 14 d’octubre al 20 de novembre i 30 de setembre al 22 de desembre respectivament.

  Font: Fons Valencià de la Solidaritat

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -