09/12/2023 - 19:58
Més

  Aquest divendres es presenta a Ontinyent el repte solidari ‘GR 7 per l’epilèpsia’

  Altres notícies

  Aquest divendres 5 de maig, a les 19:30 hores, es presentarà en el Centre Cultural Caixa Ontinyent el repte solidari de Lurbel del 2017, en format taula redona amb torn de preguntes obert als assistents. Es tracta del repte “GR 7 per l’epilèpsia”, un projecte en el qual es dóna la mà la part esportiva i la part solidària i pretén reunir fons en benefici de l’epilèpsia infantil, posant en pràctica un estudi que tenen en comú la Universitat de Múrcia i el neuropediatra ontinyentí Salva Ibáñez. La iniciativa està emmarcada en les accions especials de 25é aniversari de la marca i compta amb el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent, que a través d’aquestes xarrades obertes al públic pretén promoure la salut i l’esport, a més d’un millor coneixement de la realitat que suposa l’epilèpsia per a malalts i familiars.

  En la xarrada, amb finalitat divulgativa, intervindran representants dels diferents àmbits que participen en aquesta iniciativa i tindrà un torn de preguntes final, amb l’objectiu d’aclarir els dubtes i conéixer millor tant dades del mateix repte com de la malaltia a la qual es destinaran els fons. Comptarà amb la intervenció del Dr. Ibáñez, l’esportista Jordi San Ruperto i també de Miguel A. Orquín, metge ontinyentí en el seu paper de pare de Mara, una xiqueta amb síndrome Idic15.

  Pel que fa al desafiament esportiu, l’artífex d’aquest és Jordi San Ruperto, assessor tècnic de vendes de Lurbel. Serà ell qui realitzarà el “GR7 per l’epilèpsia” en el mes de juliol. Consistirà en un trajecte a peu de 934K i 35.000 m D+ pel sender internacional GR7 des d’Andorra a Ontinyent, seu de la marca esportiva.

  Aquest és un repte esportiu que tindrà com a finalitat recaptar fons en favor de l’Epilèpsia Infantil. La contribució es farà a través de la “Compra de quilòmetres” que s’obrirà a partir del mateix dia de la presentació en la web de www.mychip.es. El 100% dels recursos recaptats es destinarà al desenvolupament de l’APP Episport. Un projecte sense precedents confirmat per l’estudi clínic que està duent a terme el doctor Salva Ibáñez Micó, de la Unitat de neuropediatria de l’Hospital Virgen de la Arrixaca (Múrcia) al costat de la Universitat de Múrcia.

  L’estudi del Dr. Ibáñez aborda l’efectivitat de l’exercici físic com a teràpia combinada en xiquets i adolescents amb epilèpsia de difícil control. Per açò, entre els ingressos d’aquest projecte s’estableix com a prioritat el desenvolupament d’una aplicació que puga comprovar la utilitat de l’exercici físic com a teràpia combinada en pacients amb epilèpsia.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -