29/05/2023 - 1:47
Més
  IniciVall d'AlbaidaAgullentAgullent treballa en un protocol local contra la violència de gènere

  Agullent treballa en un protocol local contra la violència de gènere

  L’Ajuntament d’Agullent està treballant els darrer mesos en l’elaboració d’un protocol local contra la violència de gènere i atenció a les víctimes, que coordinarà amb les forces i cossos de seguretat amb presents al municipi. Un projecte que compta amb el suport tècnic de la consultora externa Proactives, la supervisió municipal de la regidoria d’Igualtat i el suport econòmic de l’àrea d’Igualtat de la Diputació de València.

  El protocol té com a objectiu ser una ferramenta bàsica d’actuació, que servisca de guia a l’hora de fer front a una situació de violència de gènere a nivell local, i en la detecció primerenca de la situació de violència de gènere, mitjançant una comunicació fluida entre els agents implicats. “L’ajuntament, com a administració pública més propera a la ciutadania, cal que davant un cas de violència masclista, puga donar una resposta coordinada entre totes les institucions i els professionals que intervenen. Amb el protocol volem crear el marc de resposta més idoni per a l’atenció a les víctimes, és a dir crear uns protocols d’actuació i circuits d’intervenció”, comenta Maria Mora, regidora de Benestar Social i Igualtat. El protocol vol millorar l’atenció municipal i “incrementar la sensació de seguretat en la població i generar en les víctimes un clima de confiança i seguretat”.

  El protocol no només marcarà el camí respecte a l’atenció a les dones víctimes de violència de gènere, sinó que també proposarà estratègies respecte a la prevenció, tot i que cal assenyalar que l’Ajuntament d’Agullent ja llança anualment una campanya de sensibilització al respecte, des de fa diversos anys.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
  El més llegit