Activitats i exhibicions canines per estrenar la nova zona de jocs de gossos en Benarrai

0

L’Ajuntament d’Ontinyent organitza aquest diumenge 31 de març una jornada d’activitats i exhibicions canines en la nova zona de jocs per a gossos del Passeig de Benarrai. El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, explicava que “este nou espai és una demanda dels veïns i veïnes que tenen gossos que ens reclamaven un espai on les seues mascotes pugueren jugar sense el perill de poder perdre’s o ser atropellats”, manifestava. En concret, este espai està dividit en dues zones: una per a gossos de gran tamany i d’altra per a gossos menuts. Ambdós zones compten amb fonts d’aigua tant per als gossos com per a persones, bancs i taula de pícnic, així com diversos elements d’agility canins que estimularan el moviment del animal, i dispensadors de bosses de replegada d’excrements. Entre els jocs instal·lats es troba salt d’altura, circuit slalom, passarel·la, túnel i estacades. 

Durant estos dies, l’Ajuntament també ha executat millores en les zones canines de Vicent Rodríguez (la ereta), Sant Rafael i la Fira. En concret, en la zona de Sant Rafael s’ha instal·lat una pergola de fusta, 3 bancs metàlics, elements agility i 4 arbresen la zona de la Fira també hi haurà bancs metàlics i jocs agility. Pel que fa a la zona de Vicent Rodríguez, s’han subministrat dos bancs metàlics i una font d’aigua. El nou espai a Benarrai i estes millores s’han executat amb mà d’obra de l’Ajuntament a través del programa EMCORP, amb un pressupost en material de 41.882,37€. 

L’Ajuntament i l’empresa Conexión-Educación Canina organitzen aquest diumenge una jornada amb diverses activitats i exhibicions a la nova zona de Benarrai. Les activitats començaran a les 10:00h amb un taller d’educació canina, a la qual  cal inscriure’s prèviament per a participar enviant un correu a matinal.gossos.ontinyent@gmail.com. El dia continuarà a partir de les 11:00h amb un concurs en modalitat individual o en grup. La inscripció podrà realitzar-se en el mateix moment amb un cost de 2€, que es destinarà exclusivament a les protectores locals.

El matí continuarà amb una exhibició i a les 12:00h serà quan tinga lloc l’exhibició del treball que realitza la Unitat Canina de la Policia Nacional. La jornada conclourà amb una desfilada de gossos que estan abandonats i que esperen ser adoptats. Tots aquells que estiguen interessats podran iniciar en eixe moment el procés d’adopció. A banda d’estes activitats, durant tota la jornada hi haurà tallers de manualitats, estands de les protectores d’animals així com molts gossos i gosses.