25/06/2022 - 14:12
IniciSocietat35 entitats solidàries i ONGDs participaran a la Fira per la Solidaritat...

35 entitats solidàries i ONGDs participaran a la Fira per la Solidaritat d’Ontinyent

Fins a 35 entitats solidàries i ONGDs participaran aquest dissabte 28 de maig a la Plaça de Sant Domingo d’Ontinyent a la “Fira per la Solidaritat”. Es tracta d’una jornada organitzada per l ‘Ajuntament a través del Consell de Cooperació i Solidaritat Municipal, on les associacions que desenvolupen accions en diferents camps vinculats a la solidaritat poden donar a conèixer al públic les seues iniciatives.

L’edició d’enguany, la vuitena, era presentada per la regidora de Cooperació, Katty Ushiña, qui compareixia acompanyada per la tècnica de Cooperació Gràcia Martí, per a explicar que “la Fira pretén millorar el coneixement i difusió dels Drets Fonamentals, i vol ser abans de tot una eina: A banda de donar a conèixer el que es realitza a la ciutat, es tracta també de posar a l’abast de la ciutadania la llavor dels diferents col·lectius, ONG’s, associacions i entitats que poden ser d’interès i ajuda de recollir les propostes de la ciutadania”, explicava.

Així , aquesta edició comptarà amb una jornada prèvia, divendres, quan es projectarà a les 18:30 hores el documental “La puerta azul” a la seu de la Mancomunitat de Municipis. Dirigit per Alícia Medina, que estarà present a la sala, aquest documental ha estat nomenat a diversos festivals de cine, i donarà pas a un debat amb els membres del la campanya “CIEs no” que s’oposa al Centres d’Internament per a Estrangers.

La jornada del dissabte començarà a les 12 amb l’acte d’inauguració a la plaça, amb la novetat de la realització d’un passacarrer festiu del Grup jove de percussió i ball “Ciudad de los Colores ” de l’Associació Cultural Dánae d’Alacant: un programa educatiu que forma part d’un espai de convivència e interculturalitat compartit per joves de diferents procedències on se’ls eduquen en valors com la tolerància , solidaritat i consciència ciutadana a través del ball i la percussió, a més també de fomentar el valor positiu de la diversitat cultural. Aquest grup de joves estaran acompanyaran durant tota la jornada animant i realitzant tallers tant de ball com de percussió per a xiquets i joves.

La fira també servirà com a marc per a celebrar altra vegada l’acte final de la Setmana d’acció mundial per l’educació (SAME) on participen escoletes infantils, escoles i els Instituts del municipi. El lema d’aquest any es “Paraïgues del món per l’educació,” les activitats s’han treballat reutilitzant-se el paraigües de la campanya “Ontinyent al Carrer 2013”.

Durant el matí es lliuraran també els premis als cartells guanyadors del II Concurs de Cartells Fira per la Solidaritat 2016, quedant exposats tots els cartells presentats al concurs. Al marc dels tallers previstos, el Col·legi Rafael Juan Vidal realitzarà un sobre el seu llibre “Dolços del món” amb degustacions a preus simbòlics.

Gracia Martí explicava que enguany l’horari de la fira s’ha modificat, passant de ser de 11:00 a 20:00 hores a un horari de 12:00 a 21:00 hores, mantenint-se una pausa de 14:00 a 17:00 a migdia. La vesprada s’obrirà amb una actuació de balls típics valencians a càrrec del grup de Danses d’Ontinyent; i de 17:30 a 20:00 hi haurà taller de percussió brasilera i de ball de música a càrrec del Grup Jove de Percussió i Ball “Ciudad de los colores”.

Finalment, de 20:00 a 21.00 hores hi haurà una cloenda amb un 3spectacle de carrer a càrrec de les ballarines del Ballet Òpera Ontinyent amb un ball ètnic, titulat “La Font de les Cultures”, una representació coreogràfica de quatre cultures del món: Àfrica, Índia, el Mon Àrab i Grècia estan representades amb un vestuari autòcton i amb la seua dansa representativa.

Katty Ushiña agraïa des de l’Ajuntament “la implicació de les ONG’s que formen part del Consell de Cooperació per l’organització i de totes les entitats que participaran en aquesta VIII Fira per la Solidaritat”, convidant a totes i tots a a gaudir d’aquesta jornada solidaria i festiva.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents