728×90 caixa onti estiu

Un grup de treball per previndre els suïcidis

L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa un grup de treball municipal per previndre els suïcidis a la localitat. Es tracta d’una Comissió Interdepartamental que es reunia per primera volta esta setmana presidida per l’Alcalde, Jorge Rodríguez, qui destacava la importància “de deixar de mirar cap a altre costat i actuar també des de l’àmbit local, ja que és una problemàtica que existeix a nivell mundial però que concreta en casos als municipis”.

Al cas d’Ontinyent, segons un informe estadístic elaborat per la Policia Local respecte al període 2017-2019, hi ha constància a la ciutat de 87 temptatives i 6 suïcidis consumats. D’estos 96 casos entre temptatives i suïcidis, 52 són homes i 41 dones. Per edats, 10 persones tenien menys de 20 anys; 13 entre 20 i 30; 11 entre 30 i 40; 22 entre 40 i 50; 17 entre 50 i 60; 6 entre 60 i 70; 3 entre 70 i 80; i 1 entre 80 i 90. Dels casos consumats, 4 van ser homes i 2 dones.

El grup de treball constituït a Ontinyent per fer front a esta problemàtica, presidit per l’Alcalde, compta amb la participació de les regidores de Política per a les Persones i Igualtat; representants de la Policia Local, Nacional i Guàrdia Civil; L’Associació ADIEM per a la defensa i integració del malalt mental; tècnics municipals del departament de Serveis Socials, Educació i el Gabinet Psicopedagògic; responsables sanitaris d’Urgències i Atenció Primària i també de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que si ve alguns governs autonòmics estan treballant en accions contra el suïcidi, “a nivell estatal no tenim cap pla, i a nivell municipal només tenim constància d’algunes grans capitals de província com València, Càceres o Salamanca, totes amb més de 300.000 habitants. El problema és complex i les dificultats per abordar-ho moltes, però com a societat hem de fer l’esforç necessari des de tots els àmbits per reduir unes xifres que són esgarrifoses”, manifestava.

Segons dades de l’OMS, cada 40 segons un mort al món per suïcidi. Per cada mort, uns 20 intents aproximadament, i en adolescents de 15 a 19 anys és la segona causa de mort. En Espanya les últimes dades de l’INE diuen que cada 2 hores i mitja mor una persona per suïcidi, 10 al dia. Les morts per suïcidis dupliquen a les dels accidents de trànsit, superen en 11 voltes a les d’homicidis i en 80 voltes a les de violència de gènere. Al 75% dels casos dels suïcidis consumats estos són homes.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

“Majors actius” ficarà un en marxa un projecte pilot al barri de Sant Josep el pròxim mes d’Abril

Gimnàstica suau, ioga i pilates són les tres primeres activitats que es desenvoluparan a partir d'abril a la seu de l’Associació Veïnal