728×90 caixa onti estiu
Home > Ontinyent > S’instal·len set desfibril·ladors automàtics en espais públics d’Ontinyent

S’instal·len set desfibril·ladors automàtics en espais públics d’Ontinyent

Ontinyent va a ser un municipi “cardioprotegit” en comptar amb fins a 7 desfibril•ladors automàtics en espais públics repartits per tota la ciutat. Es tracta d’una actuació que dona resposta a la demanda ciutadana més votada en el procés “Ontinyent Participa 2017”, amb un total de 2520 vots, i que era presentada pel regidor de Govern Obert i Transparència, Joan Sanchis, i la regidora de Sanitat, Matilde Francés.

En total s’han adquirit 6 desfibril•ladors que s’ubicaran a l’Ajuntament; el Teatre Echegaray; la Sala Gomis; el Centre Integral de Majors de Sant Rafel; el Centre Cívic del Llombo i els camps de futbol de la Purísima, i que s’afegiran al ja existent al Poliesportiu. Matilde Francés explicava que els desfibril•ladors adquirits “són automàtics, i analitzen el cor dels pacients per decidir si es deu desfibril•lar o no. Són equips molt segurs per a la víctima, el reanimador i l’entorn, i no permeten desfibril•lar si el pacient no ho necessita”.

EconomyCash Juny

La regidora assenyalava que estos equips “permeten reduir la potencial mortalitat associada a una parada cardíaca, permetent actuar als primers minuts, que són claus per augmentar les probabilitats de supervivència i reduir les conseqüències”. El primer pas, assenyalava, serà col•locar els desfibril•ladors als espais de gran afluència de públic, realitzant-se accions formatives sobre el seu ús als treballadors municipals i la població interessada, tot i que els propis desfibril•ladors van equipats amb dispositius de veu que donen les instruccions necessàries per actuar pas a pas en cas d’emergència.

Joan Sanchis exposava que el cost d’estos equips és de 10.614 euros, de la partida de 500.000 que es va destinar enguany a aquest procés participatiu, i que serviran també per realitzar les actuacions de millora al Riu Clariano (que estan en fase de redacció de projecte) i la construcció de la nova coberta del col•legi Bonavista. El regidor explicava que “tot i que la partida és de 500.000 euros la despesa pot variar, com va passar l’any anterior, al qual vam pressupostar 425.000 euros i finalment vam aprovar gastar 580.000 en l’adequació de la zona verda de l’Orútjol, els semàfors per a invidents i els diferents aparcaments provisionals creats a tot el casc urbà, això sense comptar els treballs selvícoles a Sant Esteve que finalment va assumir la Diputació de València”, recordava.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Rodríguez: “els efectes del canvi climàtic van a perdurar, el col·lector no pot seguir més dins del riu”

L’alcalde xifra en 15 milions els danys provisionals al terme i reclama a les administracions superiors “que no desvien la mirada” i facen la inversió necessària al sistema de depuració d’aigües d’Ontinyent