728x90px covid-aj-onti-01

S’instal·len set desfibril·ladors automàtics en espais públics d’Ontinyent

Ontinyent va a ser un municipi “cardioprotegit” en comptar amb fins a 7 desfibril•ladors automàtics en espais públics repartits per tota la ciutat. Es tracta d’una actuació que dona resposta a la demanda ciutadana més votada en el procés “Ontinyent Participa 2017”, amb un total de 2520 vots, i que era presentada pel regidor de Govern Obert i Transparència, Joan Sanchis, i la regidora de Sanitat, Matilde Francés.

En total s’han adquirit 6 desfibril•ladors que s’ubicaran a l’Ajuntament; el Teatre Echegaray; la Sala Gomis; el Centre Integral de Majors de Sant Rafel; el Centre Cívic del Llombo i els camps de futbol de la Purísima, i que s’afegiran al ja existent al Poliesportiu. Matilde Francés explicava que els desfibril•ladors adquirits “són automàtics, i analitzen el cor dels pacients per decidir si es deu desfibril•lar o no. Són equips molt segurs per a la víctima, el reanimador i l’entorn, i no permeten desfibril•lar si el pacient no ho necessita”.

La regidora assenyalava que estos equips “permeten reduir la potencial mortalitat associada a una parada cardíaca, permetent actuar als primers minuts, que són claus per augmentar les probabilitats de supervivència i reduir les conseqüències”. El primer pas, assenyalava, serà col•locar els desfibril•ladors als espais de gran afluència de públic, realitzant-se accions formatives sobre el seu ús als treballadors municipals i la població interessada, tot i que els propis desfibril•ladors van equipats amb dispositius de veu que donen les instruccions necessàries per actuar pas a pas en cas d’emergència.

Joan Sanchis exposava que el cost d’estos equips és de 10.614 euros, de la partida de 500.000 que es va destinar enguany a aquest procés participatiu, i que serviran també per realitzar les actuacions de millora al Riu Clariano (que estan en fase de redacció de projecte) i la construcció de la nova coberta del col•legi Bonavista. El regidor explicava que “tot i que la partida és de 500.000 euros la despesa pot variar, com va passar l’any anterior, al qual vam pressupostar 425.000 euros i finalment vam aprovar gastar 580.000 en l’adequació de la zona verda de l’Orútjol, els semàfors per a invidents i els diferents aparcaments provisionals creats a tot el casc urbà, això sense comptar els treballs selvícoles a Sant Esteve que finalment va assumir la Diputació de València”, recordava.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Demanen a la Generalitat que facilite informació segregada per municipis sobre la incidència del COVID-19

Comptar amb més informació sobre els contagiats de COVID-19 als diferents municipis permetria als ajuntaments …