04/12/2023 - 0:27
Més

  Montitxelvo protegirà el seu patrimoni hidràulic i els riuraus amb l’ajuda de Diputació

  Altres notícies

  Montitxelvo comptarà amb un Catàleg de Proteccions dins del seu Pla General que permeta al municipi protegir el seu ric patrimoni hidràulic, així com els seus riuraus, unes construccions rurals característiques de la comarca de la Marina Alta, amb les quals també compta aquesta localitat de La Vall d’Albaida.

  “Es tracta d’un element fonamental perquè Montitxelvo puga conservar tot el patrimoni que té, que és molt”, ha declarat la diputada d’Assessorament Municipal, Conxa Garcia, en una visita al municipi en la qual s’ha reunit amb la seua alcaldessa, Josefina Pou, qui ha valorat molt positivament el suport de la Corporació provincial.

  “Tenim molts elements de valor en el municipi, que fins ara s’han pogut mantenir i conservar per la voluntat dels veïns, però necessitem un marc legal que li done protecció”, ha assegurat la regidora. Així mateix, la institució assistirà a la localitat per a refondre en un únic text el Pla General del municipi.

  Montitxelvo és una localitat de 650 habitants, que compta amb un ampli patrimoni arqueològic i hidràulic. Emmarcat en un entorn privilegiat, amb les serres de Benicadell i Ador com a fons, el municipi compta amb jaciments arqueològics, i elements tan característics com els alcavors, que són mines d’aigua, i els riuraus.

  Aquestes últimes són construccions característiques de la Marina Alta relacionades amb la producció de la pansa, que en el cas de Montitxelvo guarden una característica singular per les condicions climàtiques de la zona, més humida que la seua comarca veïna. Es tracta d’unes estufes amb les quals s’assecava la pansa, elements que s’inclouen en moltes d’aquestes edificacions en el municipi, i que amb el Catàleg de Proteccions que prepara l’ajuntament es podran conservar en tota la seua esplendor.

  Font: Diputació de València

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -