Sanitat preveu iniciar la vacunació masiva en Abril

0

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública està preparant a tots els Departaments de Salut per a coordinar el procés de vacunació massiva, de manera que comence a partir del pròxim mes d’abril.

En aquest sentit, la previsió és realitzar una mitjana de 400.000 vacunacions setmanals en la Comunitat Valenciana. Segons el protocol establert, en els municipis de menys de 10.000 habitants, el punt de vacunació se situarà al costat d’un centre de salut o en locals municipals. En els municipis de 10.000 a 50.000 habitants, la ubicació serà en locals municipals definits pel departament de salut.

A més, els espais de vacunació han d’estar situats el més pròxim possible als nuclis de població i han de ser accessibles mitjançant vehicles particulars i transport públic, així com reunir les condicions adequades per a establir els circuits d’entrada i eixida.

Cal assenyalar que la Conselleria de Sanitat ha establit un protocol tenint en compte la necessitat de dur a terme un procés de vacunació efectiu, àgil i equitatiu. I al seu torn, es té en compte la necessitat de continuar amb l’assistència sanitària habitual dels centres sanitaris. Per això, en els centres de salut es vacuna a la població vulnerable, i per a la població general, s’han establit aquests espais de vacunació específics.

S’han establit 161 punts de vacunació diferents al llarg de tota la Comunitat Valenciana en funció de la població que rebrà la vacuna en cadascun d’ells. En total, són 3.915.482 persones d’entre 18 i 80 anys, a excepció dels grups que ja han rebut la vacuna (com per exemple, sanitaris, personal d’emergències…).

Publicitat