Salut presenta les noves mesures de seguretat als Centres d’Atenció Primària

0

El coordinador de l’Àrea de Salut Bàsica d’Ontinyent, Rafael Galiana, ha presentat a l’Ajuntament les noves mesures de seguretat als centres de salut primària locals amb motiu de la pandèmia de la Covid-19. La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, mantenia una reunió de treball presencial amb Galiana, per conèixer les pautes per accedir amb seguretat als centres de salut i poder transmetre-ho a la ciutadania.

En aquest sentit, Soler manifestava que “al igual que quan vam fer durant la DANA i el temporal Glòria, durant la pandèmia hem estat tant amb els Centres de Salut com l’Hospital General treballant conjuntament durant aquests mesos per realitzar tasques de sensibilització i de difusió de les mesures de seguretat que s’estaven prenent”. Durant la reunió, la primera presencial des de la pandèmia de la Covid-19, el Coordinador mèdic donava detalls de l’atenció que s’està prestant actualment, que “fonamentalment és telefònica per així limitar l’aforament als centres de Salut. Aconseguim que la gent vinga de formada ordenada i evitem desplaçaments innecessaris”. Així mateix, aquelles persones que haguen d’acudir presencialment ho hauran de fer amb mascareta i allí se’ls prendrà la temperatura i se’ls proporcionarà gel hidroalcohòlic.

La regidora valorava positivament aquesta reunió perquè “hem pogut conèixer el protocol d’atenció al igual que les mesures de seguretat presses davant esta nova realitat” i així “continuar incentivant mesures com les realitzades durant la pandèmia basades sobretot en la desinfecció intensiva dels voltants dels centres de salut”. En l’encontre, tant Soler com Galiana coincidien que la pandèmia de la Covid-19 no ha finalitzat i s’explicaven les tasques que s’estan duent a terme. Galiana detallava a la regidora que estan realitzen tasques de “diagnòstic i control de símptomes Covid-19, rebent mostres de PCR i aïllant a persones com a precaució. És una tasca ingent”. A més, continuen atenent-se als pacients amb malalties cròniques, es realitza atenció als domicilis i es fa també seguiment de totes les cures, entre altres moltes tasques.