21/07/2024 - 0:53
Més

  Paralitzades les obres de l’Hospital d’Ontinyent i suspeses les licitacions

  Altres notícies

  Les obres pendents de finalitzar en el nou hospital d’Ontinyent han estat paralitzades, obligant a suspendre tres contractes valorats en 1,2 milions d’euros per proveir d’equipaments i subministraments les instal·lacions, les quals s’anunciaven que obririen completament durant la segona meitat de l’any.

  A mitjans de maig, les consultes externes de diverses especialitats van començar a funcionar al complex sanitari situat al polígon de Casa Balones, amb una plantilla de trenta treballadors, mentre es continua amb la preparació de les altres unitats hospitalàries.

  Des que l’hospital va començar a rebre els primers pacients, el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha promogut tres licitacions dividides en sis lots per instal·lar equips d’assistència, equipaments de vigilància i microscopis al centre. Inicialment, el termini per a les empreses per presentar les seues ofertes en aquests concursos finalitzava aquesta setmana.

  No obstant això, el passat 8 de juny, la gerent i la directora econòmica del departament sanitari van signar tres resolucions que ordenaven suspendre cautelarment aquests procediments “a causa de la sol·licitud de paralització de l’execució de les obres del nou hospital d’Ontinyent efectuada per part de l’adjudicatari”, és a dir, l’empresa constructora OHL. “Fins que no es resolga aquesta sol·licitud i s’acaben les obres de construcció, no es podrà realitzar el subministrament i instal·lació dels equips en un termini concret”, indiquen les instruccions difoses per l’àrea de salut que fa dues setmanes van anul·lar les licitacions en curs.
  El retard de les obres ha portat a ajornar les diferents licitacions en curs

  Des de la Conselleria de Sanitat atribueixen la paralització de les obres a la modificació del contracte de construcció del nou hospital, aprovat en la sessió plenària del Consell el passat 12 de maig, amb l’objectiu d’adaptar el projecte per a la instal·lació d’una resonància magnètica subministrada a través del Pla Inveat (Inversió en Equips d’Alta Tecnologia). Una vegada finalitze el tràmit del corresponent expedient administratiu, remarquen, es reprendran les tasques.

  Aquest equipament té dimensions superiors a les inicialment previstes, la qual cosa ha obligat a introduir canvis en la distribució arquitectònica ja realitzada i a modificar el disseny de les obres en la segona planta del complex, on també s’han incorporat altres noves unitats en la modificació.

  Aquests ajustos suposen un augment de 3,7 milions d’euros en el pressupost de l’hospital d’Ontinyent per a la instal·lació de la resonància. La construcció del centre sanitari ja ha mobilitzat un total de 42,15 milions d’euros de recursos de la Generalitat, ja que les obres han estat objecte d’altres modificacions anteriors a l’alça.

  Aquest diari s’ha posat en contacte amb l’empresa adjudicatària del complex, OHL, però ha declinat fer declaracions sobre la suspensió de les obres i l’estat del procés.
  Obres al 90% al març

  A finals de març, quan el conseller de Sanitat Miguel Mínguez va inaugurar parcialment les instal·lacions, les obres ja estaven executades al 90%. Tot i que en aquella visita es va anunciar que les consultes externes començarien a funcionar en un termini de quinze dies, encara va haver de passar un mes fins que aquest primer servei va posar-se en marxa, a causa dels retards en l’activació de determinats subministraments.

  En teoria, al llarg d’aquesta segona meitat de l’any hauria d’anar desplegant-se gradualment el trasllat de les diferents unitats de l’antic hospital al nou. La idea que manejava la Conselleria era que aproximadament a finals del 2023 tots els serveis pogueren estar operatius en la nova ubicació, tot i que l’últim paral·lelisme de les obres i l’ajornament de diversos contractes auguren un retard, dins de la complexitat que comporta donar vida a una nova infraestructura de gran envergadura que arriba als 27.000 metres quadrats de superfície.

  Les consultes externes van obrir les seues portes amb polèmica institucional, ja que l’administració autonòmica no va avisar prèviament l’Ajuntament d’Ontinyent malgrat mantenir un contacte permanent amb la direcció de l’hospital per intentar coordinar el transport urbà gestionat pel consistori fins al centre. La notícia de l’inici de l’activitat va transcendir la nit anterior en un míting de Ximo Puig a Ontinyent.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -