12/06/2024 - 20:32
Més

  Nova iniciativa a Xàtiva-Ontinyent per a la reducció de guants en el sector sanitari

  Altres notícies

  En un esforç conjunt per promoure pràctiques més sostenibles dins del sector sanitari, el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, juntament amb la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), ha publicat una nova guia destinada a professionals de la salut. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és reduir el consum de guants sanitaris, emfasitzant l’eficàcia del llavat de mans com a mètode alternatiu i més ecològic.

  La presentació d’aquesta guia coincideix amb la celebració del Dia Mundial de la Higiene de Mans, que té lloc el 5 de maig. Segons aquesta nova directriu, l’ús de guants ha de ser limitat a situacions específiques on és estrictament necessari, reforçant així la importància de la higiene de mans regular durant l’assistència directa al pacient.

  Aquesta guia també forma part d’un esforç més gran per minimitzar l’impacte ambiental de les operacions hospitalàries, contribuint a la reducció de residus i, per tant, a la disminució de l’empremta de CO2. A més, es destaca el suport de l’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (IVACE) i el segell europeu Green Health Innovation HUB, amb finançament dels Fons Europeus, el que mostra un clar compromís cap a la innovació sostenible en l’àmbit sanitari.

  Els professionals del departament poden accedir a la guia a través de la intranet (INFON-TE), i també es facilita la descàrrega mitjançant codis QR distribuïts en diferents unitats i serveis del departament.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -