La UPCCA de la Mancomunitat publica els resultats de l’enquesta sobre consums

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), comença un nou curs amb els resultats de l’enquesta sobre el consum de substàncies addictives entre la joventut de la comarca. Aquesta és la tercera edició de l’enquesta que realitza la UPCCA de la Vall d’Albaida cada 4 anys i en ella han participat, de forma anònima, 1.122 alumnes de 15 centres educatius de la comarca. Els resultats de l’enquesta reflecteixen que la incidència i la freqüència del consum de substàncies addictives s’ha estabilitzat, ja que cada vegada la societat normalitza més aquest consum. D’aquesta manera un 19,4% de l’alumnat enquestat afirma consumir tabac habitualment, un 51,2% consumeix de manera habitual alcohol, i un 11,4% cànnabis. Pel que fa a les edats d’inici, si bé es mantenen les de consum de tabac i alcohol, l’edat de consum de cànnabis ha descendit. Per això, des de la UPCCA troben necessari incrementar la percepció de risc sobre els consums.

La Mancomunitat treballarà, una vegada més, als centres educatius la prevenció del consum de drogues entre la joventut. D’una banda, la UPCCA facilitarà als centres de la comarca diferents materials per a tractar a les hores de tutories i, per altra, realitzarà accions directes, com xerrades o tallers, amb l’alumnat de 6é de primària, 3r i 4t d’ESO i Formació Professional Bàsica.

La consellera de l’àrea, Cèlia Juan, destacava que “encara que l’alumnat dels centres acull de bon grat les accions de la UPCCA hem de seguir esforçant-nos perquè el descens del consum siga cada vegada major i aconseguir retardar també l’edat d’inici del consum, que segons l’enquesta continua estancat als 13 anys en el cas del tabac i l’alcohol i 14 anys en el cànnabis” explicava.

Altres de les conclusions a les quals arriba l’enquesta és la relació entre el consum de drogues i l’hora de tornar a casa, la disponibilitat de diners o el consum d’altres substàncies. Per exemple, mentre que aquells que manifesten tornar a casa abans de les 22:00 hores el consum d’alcohol es dóna entre poc més del 25%, entre les que no tenen hora de tornar, el consum puja a més del 72% dels enquestats.

Per la seua banda, el president de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, Vicent Gomar, incidia en com és d’important “que la UPCCA treballe de manera directa amb l’alumnat per evitar el consum de substàncies, ja que en eixes edats són molt vulnerables i el consum d’alcohol i cànnabis està directament relacionat amb els problemes en l’àmbit acadèmic, i és que més del 86% dels joves que consumeixen cànnabis diàriament han repetit algun curs” declarava Gomar.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El portal GVAOberta publica les dades obertes dels casos de COVID-19 per municipis

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha fet públiques, a través del …