La Justícia ratifica les mesures adoptades per Sanitat a conseqüència de l’evolució de la pandèmia a Benigànim

0

El Jutjat contenciós administratiu número 5 de València ha ratificat les mesures adoptades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en la seua resolució d’1 de setembre, per la qual es deixava sense efecte la resolució de 30 d’agost i s’establien noves mesures en el municipi de Benigànim, a conseqüència de la situació de crisi sanitària per la Covid-19.

En l’acte consta que en la motivació d’aquest acte administratiu s’especifica que “el confinament de la població té caràcter perimetral i que es permet la circulació de persones residents dins del nucli de població, si bé es desaconsellen els desplaçaments i la realització d’activitats imprescindibles”.

La nova regulació ratificada permet l’assistència a llocs de culte, amb un terç de l’aforament, garantint la distància mínima interpersonal de 1,5 m i ús de màscares.

L’acte que ha comptat amb l’informe favorable del Ministeri Fiscal afig el respecte al principi de proporcionalitat, sent les mesures adoptades “adequades a l’objecte pretés i no constant la possibilitat d’unes mesures menys oneroses o lesives per a la consecució de l’objectiu proposat”.