La conselleria de Sanitat fa públiques dades sobre el Coronavirus per departaments de Salut

0

Ahir dissabte, després de diverses insistències per part dels mitjans de comunicació i organismes oficials, la Conselleria de Salut de la Generalitat Valenciana, va fer públiques algunes dades de l’evolució de la Covid-19 o Coronavirus a la Comunitat Valenciana, això si, organitzada per departaments de salut i no per poblacions o comarques que és el que s’ha demanat des de l’inici.

D’aquesta manera, a la web mostra la informació del departament de salut de Xàtiva – Ontinyent, la que inclou principalment les comarques de La Costera, La Canal de Navarrés, i la Vall d’Albaida a més d’algunes poblacions limítrofes de la Ribera Alta, el que fa una població total de 194.513 habitants.

Segons aquesta informació, l’àrea a la qual pertanyem té un total de 208 casos positius, i 26 morts acumulades des que es va iniciar la crisi. Aquestes dades són les que oficialment informa Conselleria, però cal tenir en compte diversos factors com per exemple els detalls de comptabilització de casos. Segons assenyalen des del departament de Salut, els casos comptabilitzats són testats, per ordre, amb les proves de PCR o test ràpid, i a hores d’ara no es pot saber amb exactitud quants infectats existeixen degut a la falta de recursos existents com són els tests.

Des del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, insistixen de la importància de mantenir el confinament i les mesures de prevenció per parar la corba de creixement, ja que és l’única forma de prevenir un col·lapse sanitari, la qual cosa podria augmentar la mortalitat deguda a una sobrecàrrega. Per això les mesures de confinament són essencials, tot i que l’hospital de Xàtiva, a hores d’ara té ocupat prop d’un 30% la seua UCI. Quant als llits disponibles per a malalts per covid-19, s’han duplicat la capacitat de llits, per estar en previsió del que puga passar les pròximes setmanes.

Quant a la comarca de la Vall d’Albaida, l’hospital d’Ontinyent no té cap cas ingrés per Covid-19, ja que és un centre classificat com a No-Covid, per això tots els casos que necessiten assistència medicalitzada són traslladats a l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

Publicitat