21/07/2024 - 0:14
Més

  La Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana suspén l’obligatorietat d’usar màscares en centres sanitaris i sociosanitaris

  Altres notícies

  La Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana va anunciar la suspensió de l’obligatorietat de l’ús de màscares en centres sanitaris i sociosanitaris, segons la Resolució de 30 de gener de 2024 emesa pel conseller de Sanitat, Marcià Gómez Gómez. Aquesta decisió modifica les mesures establides en la Resolució del 12 de gener de 2024, que havia imposat l’obligació de l’ús de màscares en resposta a l’Ordre comunicada de la Ministra de Sanitat del 10 de gener de 2024.

  La Resolució es basa en l’informe del Sistema de Vigilància d’Infecció Respiratòria Aguda (SiVIRA-Comunitat Valenciana), que assenyala que la regió està experimentant una fase descendent sostinguda en la incidència d’infeccions respiratòries agudes, especialment del virus de la grip. La incidència acumulada ha disminuït en un 44,7% des del pic de l’epidèmia.

  L’informe destaca que els indicadors, com la taxa de positivitat de les proves diagnòstiques i la incidència acumulada de casos greus, han experimentat una millora substancial. A més, el descens s’ha observat tant en la població general com en els grups més vulnerables, com els menors de 4 anys i els majors de 65 anys.

  En virtut d’aquestes dades positives, la Resolució estableix que es pot procedir a la retirada de l’obligatorietat de l’ús de màscares en els centres sanitaris i sociosanitaris. No obstant això, es recomana continuar utilitzant màscares en casos de risc afegit, com a persones simptomàtiques en espais compartits i professionals que atenen casos simptomàtics.

  Les gerències dels departaments de salut i les direccions dels centres sanitaris i sociosanitaris, recolzades pels seus propis protocols i les recomanacions dels Serveis de Medicina Preventiva, podran establir la indicació de l’ús de màscara de manera addicional segons la situació epidemiològica i les característiques particulars dels seus centres dependents.

  La mesura entra en vigor des de la data de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i es mantindrà mentre perduren els efectes de l’Ordre comunicada de la Ministra de Sanitat de 10 de gener de 2024. A més, es destaca la possibilitat de modificació o suspensió segons l’evolució de la situació epidemiològica.

  Es recorda a la població que, davant aquesta nova situació, poden interposar recursos potestatius de reposició davant el conseller de Salut en el termini d’un mes o recórrer directament al contenciós-administratiu en el termini de dos mesos des de la publicació de la Resolució.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -