22/02/2024 - 1:15
Més

  Fisabio, AVEP i ATEVAL obrin les portes de la innovació a empreses valencianes dels sectors del tèxtil i el plàstic

  Altres notícies

  La Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), l’Associació Valenciana d’Empresaris de Plàstics (AVEP) i l’Associació d’Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) es comprometen a col·laborar en la generació i posada en comú idees, així com el desenvolupament de projectes d’I+D+i d’interés comú que siguen susceptibles de generar nous productes i serveis innovadors.

  Fisabio ha signat sengles convenis amb cadascuna de les entitats, la qual cosa demostra la implicació de les mateixes en la connexió entre els agents del Sistema Valencià d’Innovació. L’objectiu principal és que aquestes col·laboracions faciliten la transferència del coneixement i contribuïsquen a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

  Els convenis formalitzats amb totes dues entitats busquen principalment afavorir la participació conjunta del sector productiu i el sector biosanitari en projectes d’investigació i innovació. A més, també aspiren a enfortir la relació entre les entitats en l’àmbit innovador i científic, així com la col·laboració en l’organització conjunta de jornades destinades a impulsar la innovació.

  Per part seua, el director gerent de Fisabio, José Antonio Manrique, ha recalcat “el compromís de la fundació amb el foment de la investigació i el desenvolupament de la innovació en la Comunitat Valenciana. Aquests convenis demostren la implicació de Fisabio en el reforç dels canals de comunicació entre el personal sanitari i investigador i les empreses. No es tracta només d’estimular el sorgiment de noves idees, també de noves vies de col·laboració amb el sector productiu per a millorar la qualitat vida de les persones”.

  Des de fa quasi tres anys, el Departament Xàtiva- Ontinyent realitza aquest tipus de col·laboració per a la transferència de la innovació entre professionals de la salut i el teixit empresarial, i gestiona amb FISABIO, la plataforma ESSALUD (Empreses i sanitaris innovant per la salut). La gerent del Departament, Margarita Llaudes, manifesta la seua satisfacció “ja que aquest tipus d’iniciatives, en les quals el personal sanitari i el sector empresarial col·laboren per a millorar la seguretat i salut dels nostres pacients, són les que han de prevaldre i aconseguir un sistema sanitari amb inquietuds en una millora contínua”.

  La gerent i responsable de l’àrea d’Innovació de ATEVAL, Salomé Beneyto, considera fonamental que empresa i investigació vagen de la mà “perquè és el que ens permetrà donar una resposta realment efectiva a la societat a través del desenvolupament de nous productes innovadors i competitius”. En aqueix sentit, assenyala que la signatura d’aquest conveni és una mostra més de l’interés de ATEVAL per “fomentar la cooperació entre diferents institucions obrint les portes al coneixement i aportant valor afegit a les nostres empreses”, més si cap, en un sector tan important com és en l’actualitat el de la salut i cap al qual les empreses del Clúster Tèxtil Sanitari “han fet una autèntica reconversió en l’últim any per a fer front als nous reptes que ha plantejat la crisi del coronavirus”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  “Ontinyent Participa” rep 20 propostes en les primeres hores de la seua nova edició

  La fase propositiva que començava aquest dilluns es perllongarà fins al 4 de març
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -