29/05/2023 - 14:35
Més
  IniciSalutEs convoca per a dimarts una protesta contra el tancament de la...

  Es convoca per a dimarts una protesta contra el tancament de la planta de medicina interna

  Ontinyent es manifestarà el proper dimarts 28 de juny contra el tancament de la planta de medicina interna de l’Hospital General de la ciutat aquest estiu, i en defensa de la Sanitat Pública. Les diferents entitats, col·lectius i associacions representats al Consell Veïnal i el Consell d’Inclusió Social així ho acordaven en una reunió que tenia lloc aquest passat dimecres i on també s’acordava la redacció d’un manifest que es llegirà al marc d’esta convocatòria.

  En concret, la concentració-manifestació s’iniciarà a les 20:00 hores del proper dimarts a la Plaça de la Concepció, passant pels carrers Gomis i Maians fins arribar a la Plaça Major, on es llegirà el manifest. El Govern d’Ontinyent i els partits representants a l’Ajuntament (La Vall Ens Uneix, Partit Popular i Compromís), que asistien a la reunió d’estos dos consells ciutadans, s’adheriran a esta convocatòria.

  Les demandes dels consells ciutadans eren transmeses també per l’alcalde Jorge Rodríguez aquest dijous a la directora del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Marga Llaudes. Aquesta explicava al primer edil que els canvis al servei de medicina interna només es produïran del 1 de juliol al 30 de setembre, periode al qual a més s’habilitarà una UCE (Unitat de Cures Especials) a la tercera planta de l’Hospital, per atendre patologies amb previsió d’alta hospitalària al marge de 72 hores, pasant els pacients que requerisquen d’una asistència més llarga a l’Hospital de Xàtiva.

  Explicacions “insatisfactòries”

  Jorge Rodríguez qualificava les explicacions de Llaudes com a “insatisfactòries”, exposant que la posada en marxa d’esta unitat UCE “no canvia res, ja que la ciutat no ha de perdre cap tipus de servei ni tan sols momentàniament. No té sentit quant a més a més està executant-se una inversió de 40 milions d’euros en el nou Hospital, raó per la qual seguirem lluitant junt al Consell Veïnal i als partits polítics perque es revertisca esta decisió, que no sols perjudica a Ontinyent i La Vall d’Albaida sinó també a Xàtiva i els pacients que tenen com a centre de referència l’Hospital Lluís Alcanyís”.

  Els centres de salut no es tancaran

  Jorge Rodríguez també li traslladava a Llaudes la seua preocupació per altres qüestions, com ara l’hipotètic tancament dels Centres de Salut durant l’estiu, un extrem que Llaudes confirmava a l’alcalde que en cap cas va a produïr-se. El primer edil també exposava la inquietud ciutadana perquè el nou Hospital compte amb els equips de personal mèdic suficients per donar servei. La directora del Departament de Salut explicava al respecte que la Conselleria de Sanitat està treballant en un decret per crear les places necessàries per atendre el nou centre hospitalari sense problemes d’aquest tipus.

  TVDigitalOntinyent
  TVDigitalOntinyent
  Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent
  El més llegit