La consellera de Sanitat Ana Barceló va anunciar ahir la suspensió cautelar de la vacuna AstraZeneca, després en que algus països hagen reportat casos te trombos, i 9 d’ells de la Unió Europea hangen suspés la vacuna fa unes setmanes. Ahir el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública comunicaren oficialment la paralització cautelar l’administració de la vacuna de AstraZeneca en tots els col·lectius pendents de la seua administració.

La consellera ha explicat que la suspensió d’aquesta vacuna és temporal i pel temps imprescindible fins que es puga reprendre. Tot i que llança un missatge de tranquil·litat a tots la població als quals ja s’ha administrat aquesta vacuna ja que la paralització d’aquesta obeeix únicament a una raó de prudència. El Comité de Farmacovigilància de l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris avaluarà ara si hi ha una relació causa efecte.

Segons ha assenyalat, afirma no tindre constància que la vacuna haja produït cap reacció adversa significativa entre els qui han rebut ja aquesta vacuna, i divendres passat ja es paralitzaren un lot de vacunes AstraZeneca amb 7.700 dosis.