25/04/2024 - 22:47
Més

    Ximo Puig avala en Ontinyent la reactivació de les Comarques Centrals

    Altres notícies

    El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha avalat en Ontinyent la reactivació de les Comarques Centrals com a element vertebrador del territori, incidint en què “no és discutible l’existència de les comarques centrals” ja que tenen una potència immensa i són un factor d’unió entre els valencians.

    Puig ha participat hui al Centre Cultural Caixa Ontinyent a la taula rodona “Reptes econòmics de les comarques” junt a representants institucionals i dels agents socioeconòmics de la zona, una jornada que el President de la Diputació i Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qualificava de “històrica, perquè reprenem un projecte que que ha estat molt de temps dormint en calaixos”, tot avançant la creació d’un Consell Econòmic i Social (CES) de les Comarques Centrals que treballarà en projectes per als que es buscarà finançament europeu.

    Foto de Jordi Casanova - TVdigitalOntinyent
    Foto de Jordi Casanova – TVdigitalOntinyent

    Ximo Puig assegurava que la nova política territorial de la Generalitat ha d’estar assentada en una aliança permanent entre les comarques, els municipis i la Generalitat “perquè la Comunitat Valenciana és extraordinàriament plural, un puzzle que hem de compondre amb totes les sinèrgies i potències amb totes les comarques”.

    Aquesta riquesa, deia, “s’ha d’implementar”, i per això ha valorat que no cal obrir debats sobre el model territorial. Puig, que assenyalava que esta construcció “des de baix” ha de ser aprofitada “com un instrument de desenvolupament social, econòmic, cultural i d’unitat entre tots els valencians i valencianes”, mostrava el suport del Consell al projecte de la reactivació del consorci de comarques centrals, incidint en què “no es tracta de crear més aparells si no que les eines ajuden a unes polítiques de cohesió social i territorial”.

    A la taula rodona s’ha acordat la necessitat de reactivar el consorci comarques centrals, que tindrà una primera reunió previsiblement el proper mes de gener, segons avançava Jorge Rodríguez. L’alcalde d’Ontinyent apuntava com a objectius principals del Consorci la reivindicació d’interessos i necessitats comunes, la vertebració del territori d’una manera més natural més enllà de la província i el desenvolupament projectes comuns com la reindustrialització, a més de la realització d’estratègies comunes a nivell comarcal: “volem anar més enllà de l’estructura estrictament provincial i posar en marxa projectes comuns, concrets i definits, als que tots tindran llibertat per afegir-se o no, i que ens serviran per buscar finançament europeu cooperant entre nosaltres, enlloc de competir”, assenyalava.

    Entre els assistents a la jornada de hui estaven també el President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, els alcaldes d’Alcoi, Gandia, Dénia, Xàtiva, Cocentaina, Albaida, Oliva i Xàbia, així com representants de la patronal i els sindicats, i de les universitats d’Alacant, València i l’Escola Politècnica d’Alcoi.

    Els President del Consell i la Diputació de València eren acompanyats en una posterior roda de premsa pel director de Baleària, Adolfo Utor, qui mostrava el “total compromís dels empresaris” amb el projecte de les Comarques Centrals, “que és una bona idea i necessita d’una empenta real”, assenyalava.

    Per part de les universitats valencianes intervenia el Rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, qui mostrava el recolzament d’aquestes a accions com aquesta que tracten de vertebrar el territori i destacava que “la preparació de projectes europeus a la que aludia l’alcalde d’Ontinyent és una gran oportunitat a la que totes i tots hem de col·laborar”, concloïa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”

    La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana protagonitza la rimera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix, que reunia dissabte regidors, regidores i militants d’Ontinyent i diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -